Lär dig mer om bredband

Tillgång till bredband blir allt viktigare och förenklar vardagen på flera sätt. Men i takt med att mer tid tillbringas på internet ökar också behovet av ett bra och säkert bredband. Här har vi samlat information för dig som vill veta mer om bredband.

Vad är bredband?

Allt fler tjänster på internet kräver en snabb uppkoppling. Med ett snabbt bredband kan du till exempel kommunicera med vänner på sociala medier och ta del av underhållning - när du vill och hur mycket du vill.

Vi hjälper dig att välja

Låt oss hjälpa dig att välja ett bredband som passar dig och dina behov.

Lär dig mer om WIFI

WiFi är en teknik för att surfa trådlöst. Den stora fördelen med WiFi är att du i stort sett kan röra dig fritt i lägenheten om routern är bra placerad.

Testa hastigheten på ditt bredband

Det är enkelt att mäta hastigheten på ditt bredband med hjälp av bredbandskollen.se. Där finns också instruktioner för hur testet går till och hur bredbandskollen genomför mätningen. Vi ger dig tips på vad du själv kan göra om ditt testresultat blir lägre än väntat.

Det här påverkar din hastighet

Det är flera olika faktorer som påverkar din upplevelse när du är ute på nätet. Även med ett snabbt bredband kan det ibland gå väldigt långsamt. Här får du reda på vad som påverkar din internetanslutning.

Enkla tips om hur du skyddar dig på nätet

Vi har tagit fram fem korta och handfasta tips för hur du enkelt förbättrar din säkerhet på nätet. Tipsen tar inte många minuter att läsa men kan vara bra att ha med sig i vardagen.