Så väljer du rätt hastighet

När du funderar på vilket bredband du behöver finns det några saker du bör tänka på. Läs igenom den här sidan och om du vill kan du sen låta oss hjälpa dig välja ett bredband som passar dig och dina behov.

Hur många är ni hemmet?

Bor du själv eller är ni en familj? Om ni är flera har ni sannolikt behov av en högre hastighet.

Hur ser ditt användande ut?

  • Använder du bredbandet mest för att e-posta, göra bankärenden eller hålla dig uppdaterad på sociala medier kommer kanske inte ditt behov av en supersnabb tjänst att vara så stort.
  • Använder du istället ditt bredband till att spela spel online eller för att titta mycket på strömmande media som till exempel Youtube, Netflix och SVT Play, rekommenderar vi snabbare bredband.
  • Många samtidiga användare med varierat nyttjande ökar också behovet av snabbare bredband.

Har du många enheter inkopplade?

Smarta telefoner, läsplattor och datorer som använder anslutningen samtidigt kräver mer kapacitet. Då passar en högre hastighet bra.

När är en högre hastighet extra bra?

Då och då får din dator och andra enheter uppdateringar. Uppdateringarna blir större med tiden och kan vara störande eftersom de tar längre tid att ladda ner och gör att datorn går trögt. Det är ett bra exempel på när snabbare bredband är till stor nytta.

Många program i datorn eller appar i mobilen kräver ett snabbt bredband för att kunna skicka och ta emot data. Så även om du inte är någon extremanvändare kan du mycket väl ha nytta av snabbare bredband än vad du tror.

Vi hjälper dig att välja

Genom att svara på några frågor om ditt användande kan du få en indikation på vad du behöver för hastighet. Gå till vår hjälp att välja bredband.