Välj rätt hastighet

När du funderar på vilket bredband du behöver finns det några saker du bör tänka på. Här får du några grundläggande tips och råd. Du kan även kolla vår guide och få en rekommendation baserat på din situation.

Hur många är ni hemmet?

Bor du själv eller är ni en familj? Om ni är flera har ni sannolikt behov av en högre hastighet.

Hur ser ditt användande ut?

  • Använder du bredbandet mest för att e-posta, göra bankärenden eller hålla dig uppdaterad på sociala medier kommer kanske inte ditt behov av en supersnabb tjänst är så stort.
  • Men om du använder ditt bredband till att spela spel online eller för att titta mycket på streamingtjänster som till exempel Youtube, Netflix och de olika tv-kanalernas playtjänster, då rekommenderar vi ett snabbare bredband.
  • Många samtidiga användare med varierat nyttjande ökar också behovet av ett snabbare bredband.

Har du många enheter inkopplade?

Smarta telefoner, läsplattor och datorer som använder anslutningen samtidigt kräver mer kapacitet. Då passar en högre hastighet bra.

När är det extra bra med en högre hastighet?

Då och då får din dator och andra enheter uppdateringar. Uppdateringarna blir större med tiden och kan vara störande eftersom de tar längre tid att ladda ner, vilket gör att hastigheten går ner under tiden. Det är ett bra exempel på när ett snabbare bredband är till stor nytta.

Många program i datorn eller appar i mobilen kräver ett snabbt bredband för att kunna skicka och ta emot data. Så även om du inte är någon extremanvändare kan du mycket väl ha nytta av snabbare bredband än vad du tror.

Vi hjälper dig att välja

Genom att svara på några enkla frågor om ditt användande kan du få en indikation på vad du behöver för hastighet. Gå till vår hjälp att välja bredband.