Välj rätt hastighet

När du funderar på vilket bredband du behöver finns det lite du kan tänka på. Här får du några grundläggande tips och råd. Du kan även läsa vår guide och få en rekommendation baserat på din situation.

Hur många är ni i hemmet?

Bor du själv eller är ni en familj? Om ni är flera personer i hushållet har ni sannolikt behov av en högre hastighet.

Hur ser ditt användande ut?

  • Använder du bredbandet mest för att mejla, göra bankärenden eller hålla dig uppdaterad på sociala medier är troligen inte ditt behov av supersnabb uppkoppling så stort.
  • Men om du använder ditt bredband till att spela spel online eller för att titta mycket på streamingtjänster som till exempel Youtube, Netflix och de olika tv-kanalernas playtjänster, då rekommenderar vi ett snabbare bredband.
  • När många använder bredbandet samtidigt, oavsett till vad, ökar också behovet av ett snabbare bredband.

Har du många enheter inkopplade?

Bärbara datorer, surfplattor eller andra smarta prylar i hemmet använder oftast samma uppkoppling och då krävs också mer kapacitet i form av högre hastighet.

När är det extra bra med en högre hastighet?

Då och då behöver din dator eller andra enheter uppdateras. En uppdatering innebär ofta ett avbrott och därför vill vi att det ska gå så snabbt som möjligt. Under tiden nedladdningen pågår påverkas också hastigheten för andra inkopplade enheter.

Playtjänsterna och tv-apparaterna blir bara bättre och bättre. Idag kan du till exempel titta på Netflix med bästa videokvaliteten Ultra-HD eller på Com Hem Play i HD-kvalitet, vilket ställer högre krav på ditt bredband.

Många program i datorn eller appar till mobilen behöver bredband för att skicka och ta emot filer. Så även om du inte är någon extremanvändare kan du mycket väl ha nytta av snabbare bredband.

Vi hjälper dig att välja

Genom att svara på några enkla frågor om ditt användande kan du få en indikation på vad du behöver för hastighet. Gå till vår hjälp att välja bredband.