Testa hastigheten på ditt bredband

bredbandskollen.se mäter du enkelt hastigheten på ditt bredband. I den här artikeln får du tips på vad du själv kan göra om din hastighet är lägre än förväntad.

Så här mäter du hastigheten på bredbandet

Bredbandskollen visar dig vad du just för tillfället har för hastighet på din bredbandstjänst. Vi anger våra hastigheter i intervall, där vi beskriver den lägsta och den högsta hastighet som ditt abonnemang ska hantera vid trådbunden uppkoppling mellan dator och router. Intervallen är specificerade vid varje abonnemang under "Ta emot filer" och "Skicka filer".

När du testar din hastighet är det bra om du mäter tre gånger med ungefär en timmes mellanrum. Det ger en rättvis bild och minimerar risken för att ditt test blir dåligt på grund av tillfälliga yttre omständigheter. Tänk också på att avsluta alla program och stänga av all utrustning som är uppkopplad mot samma anslutning, eftersom de kan påverka resultatet.

Trådad och trådlös uppkoppling

För att kunna ge en rättvis bedömning av ditt testresultat är det viktigt att vara medveten om skillnaden mellan trådad och trådlös (WiFi) uppkoppling.

Det finns flera fördelar med en trådlös uppkoppling. Du slipper kablar och sladdar vilket gör att du kan röra dig fritt hemma när du använder internet. Nackdelarna med en trådlös uppkoppling är dock att den kan störas av andra typer av elektronisk uppkoppling, tjocka väggar eller andra trådlösa nätverk i byggnaden. Det gör att du inte kan förvänta dig att få lika snabb och stabil hastighet som med en trådad uppkoppling.

Vad kan jag förvänta mig för resultat?

Som kund hos Com Hem kan du förvänta dig att din hastighet ska ligga någonstans i ditt intervall, när du använder en trådad uppkoppling.

Om testresultatet är under förväntan – vad kan jag själv göra?

Om du efter att ha följt våra instruktioner får ett resultat hos Bredbandskollen.se som ligger under ditt intervall, kan du göra en felsökning här.

Om din hastighet fortfarande är för låg efter felsökningen, kontakta vår Kundservice på telefon 90 222.