Vi slog världsrekord på DreamHack

Sommaren 2018 levererade vi en internetuppkoppling med hastigheten 1,6 terabit per sekund till DreamHack Summer i Jönköping. Det står nu klart att det är den snabbaste internetanslutning som någonsin använts av en större grupp människor, enligt Guinness World Records™.

Uppkopplingen drogs 30 mil mellan Stockholm och Jönköping och hastigheten var över 13 gånger så hög som senaste rekordmätningen (120 Gbit/s) på DreamHack. Världsrekordet har bekräftats av Guinness World Records™ genom utmärkelsen Fastest broadband network.

1,6 Tbit/s motsvarar över 10 000 uppkopplingar på 150 Mbit/s - den vanligaste bredbandstjänsten som Com Hem levererar till svenska hushåll.

Hastigheten kan ge kapacitet för över 5,3 miljoner människor att samtidigt streama Spotify med högsta ljudkvalitet eller för 230 000 människor att samtidigt titta på Netflix med HD-kvalitet.

Med den hastigheten skulle det dessutom ta mindre än en sekund att ladda ned tio kopior av Fortnite, som är ett av de mest populära spelen på marknaden.