Villafiber

Du som har Öppen Fiber kan enkelt byta till Com Hem. Hos oss får du Sveriges största utbud av tv & play, svindlande snabbt bredband och dessutom mycket förmånliga erbjudanden på både bredband och tv. Självklart hjälper vi dig att installera tjänsterna utan extra kostnad.

Villafiber

Du som har Öppen Fiber kan enkelt byta till Com Hem. Hos oss får du Sveriges största utbud av tv & play, svindlande snabbt bredband och dessutom mycket förmånliga erbjudanden på både bredband och tv. Självklart hjälper vi dig att installera tjänsterna utan extra kostnad.

Fantastiska fördelar med fiber från Com Hem

Störst utbud av tv & play

Med oss får du Sveriges största utbud av underhållning, dokumentärer och barnkanaler, varav en stor del i HD-kvalitet. Com Hem är dessutom en av få leverantörer som erbjuder både C More och Viasat. När du tecknar ett abonnemang med Com Hem Tv Hub får du full frihet och både enkla och avancerade funktioner.

Ett öppet fibernät

Med villafiber från Com Hem får du tillgång till ett stort antal leverantörer för dina tjänster via portalen iTUX.

Du väljer fritt leverantör av tv och telefoni, och du har även möjlighet att byta leverantör av bredband efter bindningstiden hos Com Hem.

Så går bytet till

1

Beställ här

Du beställer här på comhem.se längst upp på sidan.

2

Du får ett sms

Efter ett par dagar får du ett sms med slutgiltigt datum för byte av fiberanslutning. Bytet genomförs 35-40 dagar efter din beställning och innebär att en omkoppling görs i den telestation som ditt hus är anslutet till. Inom kort blir du även kontaktad av vår installatör för att boka tid för byte av mediaomvandlare.

3

Utrustningen skickas

Någon vecka innan bytet sker, skickas utrustningen (trådlös router för bredband och digitalbox för tv) som behövs för tjänsten eller tjänsterna du beställt.

4

Tjänsterna startar

Du kan börja använda dina nya tjänster samma dag som fiberanslutningen flyttas till Com Hem. Samtidigt kommer eventuella tidigare tjänster via fiber att sluta fungera.

5

Mediaomvandlaren byts ut

Vår installatör byter ut mediaomvandlaren i ditt hus vid den tidpunkt ni kommit överens om. Har du inte kommit igång med tjänsterna, kan du samtidigt få hjälp med det, utan att det kostar något extra.

Frågor och svar

 • Ja, för att byta till Com Hem som leverantör av villafiber krävs att den mediaomvandlare som finns placerad i ditt hem byts ut. Bytet tar normalt sett mindre än 30 minuter och sker dagtid på vardagar.

 • Nej. När du byter till oss betalar du bara för de tjänster du beställer. Inte för mediaomvandlaren.

 • Vi rekommenderar att du väntar med att säga upp dina befintliga tjänster tills att du har fått ditt sms med slutgiltigt datum för bytet av fiberanslutning.

  Om du vill ta med ditt befintliga telefonnummer till oss, sköter vi uppsägningen. I dessa fall ska du alltså inte säga upp din befintliga telefonitjänst. Nummerflytten tar ca två veckor och påbörjas när bytet av fiberanslutning är genomförd.

 • Nej, vid byte till oss kan du inte behålla några tjänster hos din befintliga fiberleverantör.

 • Ja, du kan beställa en trådlös tv-brygga av oss. Om du redan har en trådlös tv-brygga kan den fungera även hos oss.

 • Den nätverkskabel som ingår till din box för digital-tv vid beställning av tv-abonnemang är tre meter lång. En längre nätverkskabel kan köpas i elektronikhandeln.

  Om du vill ha hjälp med dragning av nätverkskabel kan du beställa det av vår servicepartner som byter din mediaomvandlare. De kontaktar dig per telefon för att boka tid för byte av mediaomvandlaren och då kan du passa på att beställa kabeldragning. Då sker byte och dragning vid samma tillfälle.

 • Ja, behöver du hjälp med inkoppling av utrustning och installation av dina tjänster ingår det utan extra kostnad när du byter till Com Hem.

 • Du har 14 dagars ångerrätt enligt Distansavtalslagen. Uppsägning efter ångerperioden fram till att byte av medieomvandlare är genomförd debiteras med 3 000 kronor.

Fördelar med bredband från Com Hem

Trygg Surf ingår

På våra hastigheter från 250 och uppåt ingår Trygg Surf. Det gör att du alltid kan känna dig trygg på nätet.

Com Hem Cloud ingår

På våra hastigheter från 250 och uppåt ingår Com Hem Cloud. Det är en tjänst där du kan lagra hur mycket du vill.

Hastighetsgaranti

Du får alltid den hastighet du betalar för.

En ännu bättre surfupplevelse

Vårt mål är att du alltid ska ha Sveriges bästa surfupplevelse. Därför ser vi till att du får en WiFi-router med den senaste tekniken när du köper bredband. Det ger dig en fantastisk WiFi-räckvidd hemma och en ännu bättre surfupplevelse!

Sätter en ny standard

Ett supersnabbt bredband är bra, men utan en riktigt bra WiFi-router kan du inte utnyttja den fulla potentialen i din uppkoppling.

 • Routern är kraftfull med modern WiFi-teknik och sju antenner.

 • Com Hem Hub L1 har dubbla frekvenser (Dual band) för bättre täckning och uppkoppling i hela hemmet.

 • Smart strålformning (beamforming) som fokuserar WiFi-signalerna mot din enhet.

  • Tillverkare: Compal Broadband Networks
  • Modell: WiFi Hub L1
  • Max nedladdning: 1000 Mbit/s
  • Max uppladdning: 1000 Mbit/s
  • Max WiFi-hastighet: 900 Mbit/s
  • Storlek: 245 x 190 x 45 mm
  • Nätadapter: 12V 2,5A
  • LAN: 4 st RJ45 100/1000 Mbit
  • Telefoni: 2 st RJ11
  • WiFi: 802.11b/g/n 2,4GHz - 802.11a/n/ac 5GHz

Testvinnande WiFi

Oberoende testföretaget Excentis har testat olika routrar på den svenska bredbandsmarknaden. Resultatet visar entydigt att WiFi Hub L1 från Com Hem är den router som ger högst bredbandshastighet över WiFi.

Excentis,-januari-2018-L1