Barns liv på nätet

Barns liv på nätet

Många föräldrar är oroliga för hur barnen använder internet och vi på Com Hem vill göra vad vi kan för att hjälpa till. Vi tror på vikten av att ge vuxna bättre kunskap om ungdomarnas liv på nätet. I våra undersökningar har vi dessutom sett att barnen själva vill att vi äldre engagerar oss mer.

Samtidigt inser vi att vi inte kan lösa problemen på egen hand. Därför har vi valt att arbeta tillsammans med organisationen Surfa Lugnt som ger vuxna bättre verktyg för att kunna engagera sig i barnens liv på nätet. Genom Surfa Lugnt samarbetar vi med både konkurrenter, intresseorganisationer och myndigheter.

Du kan också se hur vi engagerar oss inom gaming, där vi ger konkreta råd om hur föräldrar kan förhålla sig till sina barns spelande. Där kan du även se en minidokumentärserie om e-sportvärlden och lära dig mer om språket som används.

Vi stöder Surfa lugnt

Vi stöder organisationen Surfa Lugnt som arbetar med att höja vuxnas kunskap om barns och ungas vardag på nätet. Syftet är att bejaka det positiva som engagemang, kommunikation och kunskapsutbyte och samtidigt ge vuxna mer kunskap att hantera fallgroparna som till exempel mobbning och integritetsfrågor.

Våra volontärer

Våra medarbetare kan bli volontärer för att tala med vuxna och barn om nätets möjligheter och även om riskerna med det. Surfa Lugnt har utbildat cirka 30 anställda på Com Hem till volontärer som kan föreläsa i klassrummet, på föräldramötet eller för en grupp lärare. Vill du att vi kommer till just ditt barns skola? Kontakta oss i så fall på volontar@comhem.com.

Com Hem-kollen Nätmobbning

Tillsammans med Sifo har vi undersökt hur vanligt det är med nätmobbning. Vi försöker förstå hur våra barn och unga ser på nätmobbning och hur de påverkas av den, men också hur annan form av mobbning förekommer. I och med att även vårdnadshavarna har intervjuats i Com Hem-kollen nätmobbning får vi en helhetsbild av problemen.

Com Hem Play Team

Play Team är vår testpatrull med barn i åldrarna 7-18 år. I några korta filmer delar de med sig av sina upplevelser från olika företeelser som de har fått stifta bekantskap med. Det kan röra sig om äldre teknik eller hur stark lockelse en surfplatta utgör.