Com Hem Play Team

Känner du dig trygg på nätet? Är du orolig att kränka eller kanske bli kränkt? Känner du dig övervakad? Det är frågor som några ungdomar diskuterar i filmen här intill.

Det finns mycket att prata om när det gäller integritet på nätet och kanske har de yngre bättre koll på vad man behöver se upp med och vad som är okej. Titta på filmen! Det är möjligt att den väcker tankar även hos dig.

Till startsidan för Digital livskvalitet

Com Hem Play Team

Om det var bättre förr eller inte går alltid att diskutera. Men de flesta skulle hålla med om att det i alla fall var annorlunda. Barnprogrammen var något helt annat, internet fanns inte och fredagsmys var ett okänt begrepp. Så vad händer om vi visar gårdagens barnprogram för dagens 10-åringar? Hur reagerar dagens 13-åringar på att det bara fanns två tv-kanaler när pappa var ung?

Play Team är vår testpatrull med barn i åldrarna 7-18 år. Och de ”utsätts” för både Bullen och internets barndom, får förklara både fredagsmys och hur de hanterar surfsuget. För oss är Play Team både humor och kunskap – vi vill på ett lite roligare sätt få veta mer om vad barn tycker och tänker.

Vad är det egentligen de dataspelande ungdomarna säger till varandra: AFK? GLHF? Lär dig mer om 2000-talets rövarspråk!

En allt större del av våra sociala liv sker på nätet. Vad är e-hyfs och hur skapar vi ett bättre klimat på nätet?

Under sommaren kanske du hittar den perfekta platsen för att binga din favoritserie eller se alla Star Wars-filmer. Var skulle det vara?

Jo, du minns säkert ljudet från det uppringda modemet. I den här filmen får du Play Teams betyg på ett lite långsammare internet.

Du kanske känner till Marshmallow-testet? Här utsätts Play Team för samma sak fast med en surfplatta.

Begreppet kom till på 80-talet. Men vad tycker dagens barn om hur det gick till då, och hur går det till idag?