Gaming

Sverige ligger i framkant när det gäller gaming och e-sport. Eftersom Com Hem når halva Sverige med höghastighetsbredband har vi varit en starkt bidragande förutsättning för denna utveckling. Det vill vi fortsätta vara. Vi har säkerställt att många som spelar online har rätt förutsättningar för sitt spelande och spelarna har i sin tur drivit oss att utveckla vårt nät och våra tjänster för att matcha deras krav. Därför är gaming och e-sport också mycket viktigt för oss på Com Hem.

People of Gaming

Ett tips till dig som gillar gaming, vill engagera dig eller få en ökad förståelse för spelandet och kulturen kring e-sport är att se vår minidokumentärserie People of Gaming. Den består av sex korta filmer där du får träffa personer som på lite olika sätt har en fot i gamingvärlden.

Ordlista

För att göra det lättare att begripa vad spelarna talar om, har vi tagit fram en ordlista där vi försöker förklara mängder av ord och begrepp som används inom e-sporten.

Com Hem-kollen Gaming

Många föräldrar oroar sig över sina barns spelande. Därför har vi, tillsammans med Sifo, frågat totalt 1293 hushåll med barn om vad de tycker om onlinespelande, hur mycket tid de lägger på det, hur barnen mår och hur engagerade föräldrarna är i sina barns spelande. I Com Hem-kollen får du som förälder en rad konkreta råd och tips om hur du bör förhålla dig till barnens gaming.

Dreamhack

Vårt engagemang i gaming och e-sport är också anledningen till att Com Hem är stolt bredbandsleverantör till Dreamhack, en av världens största e-sportfestivaler med över 50 000 deltagare. Det är därför Dreamhack har den snabbaste internetuppkopplingen för flest antal datorer i världen. Det faktum att evenemang som Dreamhack är större än de flesta sporthändelser i Sverige, och att barn och ungdomar idag spenderar mer tid på att titta på e-sport på till exempel Twitch än på traditionella idrotter, visar vart utvecklingen är på väg.

Till startsidan för Digital livskvalitet