För att vi ska kunna ge dig rätt priser och utbud behöver du ange din adress

Bra stöd från nätbygge till signal

När fastighetsägaren Jonas Ginell skulle totalrenovera sin fastighet i Bandhagen i södra Stockholm fick fastigheten nytt fibernät. Com Hem var med från projektering till installation och nöjda boende.

Fastigheten Stockveden 1 ligger i Bandhagen, en av Stockholms södra förorter som byggdes utmed tunnelbanans gröna linje i slutet av 1950-talet. Här ligger förorterna på rad. Bandhagen tillhör den andra vågen av hyreshus i söderort och har lite större hyreshus än grannarna Årsta och Johanneshov. Under 60- och 70-talet fick den öknamnet Bandithagen, men det som var ruffigt och busigt då, har blivit tryggt, charmigt och stadsnära nu. 

– Ja, i dag räknas det som ett väldigt bra läge här, säger Jonas Ginell, som äger två fastigheter, en här i Bandhagen och en i Skärholmen.
– Det var min farfar, Gotthard Ginell, som byggde huset i Bandhagen 1958 och det har varit i familjen sedan dess.

Nu är fastigheten totalrenoverad och i toppskick:
– Man brukar säga att en fastighet håller i cirka 50 år, så det var dags. Vi har gjort allt från tak och fasad, stammar, el och alla ytskikt, berättar Jonas Ginell. Och när man ändå var igång beslutades att fastigheten skulle få ett eget fibernät och varje lägenhet ett LAN-uttag i varje rum.

– Sedan tidigare var vi kunder hos Com Hem och vi har varit nöjda. Vi tog kontakt tidigt och de var med redan vid projekteringen och satt med byggentreprenören för att tillsammans skapa förutsättningar för en så lyckad installation som möjligt. 

När nätet väl var på plats kom Com Hem och installerade sina media-omvandlare i fastigheten för att slutföra installationen. Jonas Ginell valde att inte ha ett öppet nät utan valde Com Hem som leverantör. För hyresgästerna ingår det obligatoriska grundutbudet, därefter får man själv välja vilken bredbandshastighet och tv-utbud man vill ha. Nu är alla 56 lägenheter och två lokaler igång med bredband, tv och telefoni från Com Hem.

– Det fungerar riktigt, riktigt bra. För mig känns det tryggt att veta att nätet och leveransen fungerar som den ska och att de boende får bra hjälp och stöd av kundservice vid behov. Ett extra plus var att en representant från Com Hem samlade till ett informationsmöte med alla hyresgäster. Det var uppskattat.

Den här artikeln är publicerad i Com Hem Nytt 4, 2015.