För att vi ska kunna ge dig rätt priser och utbud behöver du ange din adress

Intelligent fastighet med bredbandstjänster

Oavsett infrastruktur kan din fastighet bli intelligent, uppkopplad och förberedd för en mängd smarta lösningar via bredbandet. Com Hem ger dig grunden och gör det möjligt att hitta ett bra, säkert och effektivt sätt att kommunicera med utrustning i fastigheten.

Fastigheter blir mer och mer internetstyrda. Det vill säga vi kopplar upp allt fler olika funktioner i fastigheten så att de kan styras utifrån via en bredbandsuppkoppling och internet.

– Våra fastighetstjänster, som vi kallar Bredband Fastighet, innebär att vi hjälper fastighetsägare att tekniskt möjliggöra för till exempel tvättstugebokning via internet, styrning av värme och ventilation eller porttelefon. Fastighetsnäten har redan den tekniska grunden, det vi gör är att ge access via bredbandet för att få dessa tjänster i fastigheten, förklarar Lars Ljunggren, produktchef på Com Hem.
Därefter är det upp till fastighetsägaren att anlita, oftast lokala, entreprenörer som ordnar till exempel porttelefonen och systemet för tvättstugebokning rent praktiskt.
– Det är viktigt att poängtera att fastighetskommunikation är möjligt för alla – oavsett om man har FiberKoax eller FiberLAN i fastigheten. Infrastrukturen spelar ingen roll, säger Lars Ljunggren. 

Den här artikeln är publicerad i Com Hem Nytt 3, 2015.