Smidig leverans till seniorer

I Bonum Brf Kungsliljan finns 40 nybyggda lägenheter med vacker utsikt över Malmö. Byggherre är Bonum, den del av Riksbyggen som bygger seniorbostäder. Projektledaren Patricia Sjöstrand betonar smidigheten som en del i valet av Com Hem som bredbandsleverantör.
Foto: Lars Owesson

Bonums seniorbostäder riktar sig till personer som är 55 år och uppåt. Den här typen av genomtänkt boende blir allt mer populära i takt med att vår medelålder blir allt högre.
– Vi sålde slut alla lägenheter på några veckor, berättar projektledaren Patricia Sjöstrand.

Hon konstaterar att det är lite speciellt med seniorbostäder, särskilt när det gäller digital teknik. Den digitala kunskapen och självklarheten som finns hos yngre saknas till viss del.
– Det är förvisso att generalisera, eftersom vissa är helt digitala. Medan andra ser allt digitalt som ett jobbigt måste för att överleva i dagens samhälle och ytterligare en grupp är nästan motståndare till det. Helt klart är ändå att de äldre blir allt yngre, säger Patricia Sjöstrand.

Uppskattad service

Med Com Hem som leverantör känner hon sig trygg i en smidig leverans. Från installation till att alla är igång med sina digitala tjänster.
– Vi hade ett informationsmöte där en representant från Com Hem medverkade. Det var väldigt bra eftersom han kunde förklara det många undrade över på ett enkelt och förståeligt sätt. Den personliga kontakten är ovärderlig.

Nu är alla boende precis inflyttade och väntar på att ta över i styrelsen. Något av det som har lockat dem till Kungsliljan är en trevlig gård, utökad tillgänglighet i såväl lägenheter och utemiljö, övernattningslägenhet och gemensamhetslokal som alla kan nyttja. Dessutom har Com Hem redan installerat router för bredband och digitalbox för tv i varje lägenhet. En uppskattad service, enligt Patricia Sjöstrand:
– Förutom den fina servicen med förinstallerad utrustning, så har vi även fått ett prisvärt avtal för våra kunder.