Stabil relation ger mer

Det är sunt att ifrågasätta sina samarbetspartner då och då. För Samfälligheten Östra Lönnrunan blev det tydligt att man valt rätt leverantör av tv-tjänster under tretton år: Nu förlängs och utökas den stabila relationen med Com Hem i ett nytt avtal.

Conny Wallsin

Samfälligheten Östra Lönnrunan ligger i Torslanda på Hisingen i Göteborg. Känt för Volvos huvudkontor och Torslandaverken, Säve flygplats som lagts ner och ska bli motorcenter och att Hisingen är Sveriges femte största ö. Conny Wallsin är tekniskt ansvarig i föreningen.
– Det innefattar det mesta, så jag är inblandad i mycket av det som händer här, konstaterar han.

KOLLA RUNT

Han berättar att Com Hem har levererat tv-tjänster hit i tretton år i sin infrastruktur med FiberKoax. Inför förra vårens årsstämma beslutade man att undersöka marknaden och se vad andra leverantörer kan erbjuda.
– Det grundades inte i något missnöje, mer nyfikenhet. Syftet var att ta reda på mer om vad som finns därute och vad som erbjuds, säger Conny Wallsin.
Efter några kontakter visade det sig att ingen leverantör var särskilt intresserad av att bygga om föreningens nät, det skulle föreningen själv få stå för. En relativt hög kostnad, men trots det fanns en grupp som ville byta leverantör enligt Conny Wallsin:
– När vi gick in på mötet kändes det som om vi var delade i två läger, men när vi hade diskuterat de olika erbjudanden röstade runt 85 procent för Com Hem.

ETT PAKET AV TJÄNSTER

Prisbild, leveranskvalitet och utbud av tjänster avgjorde. Men också en väl fungerande Kundservice.
– Jag tycker den fungerar snabbt och bra. Om något inte fungerar beror det oftast på att jag själv inte kommer mig för att ringa, och det är ju en förutsättning för att få hjälp, säger Conny Wallsin med ett leende.

UTÖKAT AVTAL

Nu har Östra Lönnrunan utökat sitt avtal med Com Hem. Från enbart analog tv till digital-tv, bredband och telefoni som löper i fem år.
– Föreningen erbjuder ett grundpaket, sedan kan varje hushåll välja exempelvis snabbare bredband, TiVo och annat på egen hand. Det känns bra att kunna erbjuda sådan flexibilitet.
Själv ser Conny Wallsin mest fram emot att följa Dakar-rallyt från Argentina på Eurosport i januari.