För att vi ska kunna ge dig rätt priser och utbud behöver du ange din adress

Sveriges snabbaste bredband enligt Bredbandskollen

Bredbandskollen, som är en oberoende, kostnadsfri konsumenttjänst, baserar sina mätningar på 100 000 dagliga mätningar hos internetanvändare över hela Sverige. 2015 gjorde svenskarna hela 112 miljoner mätningar av sin bredbandshastighet med Bredbandskollen. Årets mätning visar att Com Hems fiberkoax levererar Sveriges snabbaste bredband.

Bredbandshastigheten har utvecklats dramatiskt i Sverige sedan 2008 då Bredbandskollen började mätningarna. I rapporten för 2014 var fiberkoax ikapp fiber-LAN med en snitthastighet på 69 Mbit/s. Resultatet för 2015 visar att kabelnät, dvs. Com Hems fiberkoax-infrastruktur, har gått om fiber som den infrastruktur som levererar snabbast genomsnittliga bredbandshastighet, 84 Mbit/s jämfört med 76 Mbit/s för fiber. (källa: Bredbandskollen).

För att kunna leverera tv- och bredbandstjänster med bra kvalitet behöver telekomoperatörerna framför allt säkerställa att infrastrukturen utanför fastigheterna håller måttet. Com Hem har genom åren investerat mångmiljardbelopp i näten som går fram till de anslutna fastigheterna för att öka hastighet, kvalitet och prestanda. I dagsläget består ungefär 97% av Com Hems nät av optisk fiber. Poängen är alltså att det inte är själva fastighetsnäten och den teknik som används i dem som är av störst betydelse för vilken bredbandshastighet och kvalitet i tjänsterna som hushållen får.