Trevlig support avgjorde valet

Priset är lägre än tidigare, men bäst är den smidiga supporten med trevligt bemötande och kunnig hjälp. Det säger Hasse Johansson, vicevärd i Brf Strået i Avesta, om valet av att teckna gruppavtal med Com Hem.

Avesta kan stoltsera med bland annat ett anrikt järnverk, världens största dalahäst och speedwayklubben Masarna. Här ligger också Brf Strået två minuters cykelväg från centrum med två sjuvåningshus och tre lägre flerfamiljshus. I föreningen, som är en av de äldsta i Avesta, finns 115 lägenheter. Hasse Johansson är vicevärd i föreningen och född och uppvuxen i staden.

– Den tidigare vicevärden hade sitt uppdrag i 40 år och jag har varit på posten i elva år hittills. Tiden går fort när man har trevligt, konstaterar han och tillägger att uppdraget kräver lite känsla för hur man bemöter människor.

Oroliga blev nöjda

Ett sådant tillfälle var när man beslutade att byta leverantör av tv, bredband och telefoni.
– Vi fick tips om Com Hem och träffade deras representant flera gånger för att höra vad de erbjöd. Det som lockade var till en början det förmånliga priset och gruppavtalets fördelar, men i backspegeln tycker jag att smidigheten och all den hjälp vi har fått har varit mer ovärderlig.

Brf Strået tecknade Gruppavtal som alla boende kan dra nytta av. Många boende är äldre och kände oro inför bytet: Hur gör man? Vad händer med mitt larm till hemtjänsten? Vilka tv-kanaler får jag? Frågorna var många och några var missnöjda med att behöva byta leverantör.

– Nu när vi har gjort bytet är det de mest oroliga som är mest nöjda, säger Hasse Johansson och menar att det är viktigt med information och öppenhet i en sådan här situation.

Kunnig support

De flesta behöver prata av sig och få en förklaring. I föreningen skickade man också ut ett informationsblad om hur det skulle gå till och med numret till Com Hems Kundservice. Och det skapade trygghet. I närheten finns också butiken Mobilstugan som är återförsäljare till Com Hem och enligt Hasse Johansson har de varit ett bra stöd för alla i föreningen vid eventuella frågor.

– Alla jag pratar med är mycket nöjda med supporten. De är duktiga på att förklara hur man gör och guidar även den mest ovana rätt, dessutom med en trevlig attityd, säger Hasse Johansson, vars alla sportkanaler går varma hemma på Axel Johnssons väg när han inte själv dömer fotboll eller hejar fram Masarna i speedwayens elitserie.