Kom igång med Com Hem Cloud

Vår molntjänst Com Hem Cloud ger dig obegränsat utrymme för dina filer och bilder. Här kan du lagra hur mycket du vill på samma ställe. Du kan ladda upp och komma åt dina bilder, filmer och andra filer från alla dina enheter.

Com Hem Cloud i olika enheter

Med Com Hem Cloud får du tillgång till:

 • Obegränsat med lagring – för din privata lagring
 • Frigör utrymme med ett klick – få aldrig slut på utrymme på din mobiltelefon
 • Privat delning – dela bilder och album med vänner och familj smidigt utan social media
 • Säker lagring – Com Hem Cloud är en nordisk lagringstjänst som uppfyller alla krav enligt GDPR och lagar som kravställt från EU rörande integritet och datasäkerhet

Installera Com Hem Cloud och logga in för första gången

 1. När du beställt Com Hem Cloud så får du en orderbekräftelse via mejl.
 2. Ladda ned klienten till datorn (PC och Mac) eller ladda ner appen till mobil eller surfplatta (Android eller iOS).
  Du kan också ladda upp och nå dina filer och bilder på Com Hem Cloud via Mina sidor eller via länken cloud.comhem.se.
 3. Logga in i klienten på din dator eller i appen till mobil eller surfplatta. Du kan logga in med ditt kundnummer och lösenord för Mina sidor eller ditt personnummer och Mobilt BankID.

Lagra filer och bilder i Com Hem Cloud

Dator
Lagra filer och bilder din dator med Com Hem Cloud
Frigör lagringsutrymme på din dator - Använd Arkivet

Mobiltelefon och surfplatta
Lagra filer och bilder från mobilen och surfplattan i Com Hem Cloud
Frigör lagringsutrymme på din mobil eller surfplatta - Använd Frigör Utrymme

Nå dina bilder från vilken enhet som helst

Om du skulle befinna dig på en plats eller tidpunkt där du skulle vilja kunna komma åt dina filer eller bilder, men inte har tillgång till din mobil, surfplatta eller dator så kan du alltid logga in på cloud.comhem.se och nå dina filer och bilder via Com Hem Clouds webbklient.

Frågor och svar

Det är lätt att dela filerna som du har lagrat i vår molntjänst Com Hem Cloud. Du kan välja om du vill dela enstaka filer, en hel mapp eller foton. Dela dom direkt genom webbsidan eller genom att använda din nedladdade app på telefon eller surfplatta eller på den nedladdade klienten på din dator.

Ladda ner Com Hem Cloud till din PC.
Ladda ner Com Hem Cloud till din Mac
Ladda ner app till Android
Ladda ner app till iOS

Du kan lätt hitta dina filer via klienten på datorn eller via webbsidan cloud.comhem.se.

Ladda ner Com Hem Cloud till din PC
Ladda ner Com Hem Cloud till din Mac

Att "göra en backup" betyder att det innehållet du har på din dator även lagras i molnet. Du väljer om du vill göra en backup av allt innehåll eller delar av det. Du kan göra en backup på de flesta filer som till exempel bilder, videos, dokument och musik.

Tänk på att om du raderar en fil eller bild från din dator så raderas denna fil eller bild även från back up-mappen (säkerhetskopierade mappen). Denna mappen synkroniseras alltså automatiskt och lagrar samma filer och bilder som finns på din mobil eller surfplatta.

Om du vill lagra filer eller bilder in molnet men radera samma filer eller bilder lokalt på datorn för att spara utrymme läs vår guide Lagra bilder och filer från datorn i Com Hem Cloud.

Mer om Com Hem Cloud

Om någonting skulle hända den enhet där dina filer är lagrade riskerar du att förlora dom för alltid. Vi rekommenderar därför alltid att du sparar viktiga filer och bilder på minst två ställen för att vara helt säker på att inte bli av med något.

Överför filer, mappar eller bilder till den säkerhetskopierade mappen (Back up mappen) så att dessa filer, mappar och bilder som finns lokalt på din dator även lagras i molnet. Det betyder att dina filer, mappar och bilder kommer finnas kvar även om något händer med din dator.

Tänk på att om du raderar en fil eller bild lokalt så raderas denna fil eller bild även från den säkerhetskopierade mappen.

Mer om Com Hem Cloud

Om du väljer att ha din telefon synkroniserad med vår molntjänst Com Hem Cloud blir alla bilder du tar automatiskt uppladdade och lagrade i molnet. Om din telefon går sönder eller blir stulen har du allting tryggt lagrat hos oss.

Mer om Com Hem Cloud

Ja, du kan återställa nyligen slängda filer. Se guiden nedan.

 1. Logga in på cloud.comhem.se
 2. Gå till Papperskorgen som finns i menyn till vänster.
 3. I Papperskorgen kan du markera de filer du vill återställa och klicka på Lägg tillbaka. Detta kan du även göra via mobilappen.

För att frigöra utrymme på din dator lokalt så kan du välja att flytta över filer, bilder och mappar till Arkivet. Detta gör du genom att:

 1. Logga in på comhemcloud.comhem.se
 2. Klicka på Filer i menyn ute till vänster
 3. Klicka på mappen Arkiv
 4. Klicka på plus-tecknet nere i höger hörna
 5. Välj om du vill ladda upp en fil eller en hel katalog (mapp) till arkivet
 6. När filen eller katalogen är uppladdad i arkivet kan du radera filerna lokalt på datorn och framöver nå dessa filerna via comhemcloud.comhem.se

Tänk på att de filer du laddar upp till Arkivet inte kommer uppdateras automatiskt om du ändrar i filen eller mappen lokalt. Lagra alltså filer och mappar i arkivet som du vet att du inte har ett behov av att uppdatera kontinuerligt.

Har du en annan fråga?