Ändra nätverksnamn och lösenord för WiFi och router

Det är viktigt att skilja på inloggning till ditt nätverk, det vill säga det lösenord du eller dina gäster måste ange för att ansluta till det trådlösa nätverket (WiFi), och de uppgifter du använder för att logga in i din utrustning. Båda inloggningsuppgifter står ofta på etiketten på routerns bak- eller undersida när du får din utrustning. Du kan sedan ändra till ett eget lösenord eller återställa inställningarna om du vill återgå till grundinställningarna.

Ändra inloggningsuppgifter till ditt nätverk/WiFi

  1. För att ändra namnet eller lösenord på ditt nätverk ansluter du din dator till ditt modem/router med en nätverkskabel
  2. Öppna valfri webbläsare och skriv in adressen 192.168.0.1
  3. Du behöver sedan logga in på ditt modem/router och följa instruktionerna för just din utrustning (hitta manual för just din utrustning på Mina sidor.)

Skulle något gå fel eller om du vill ändra för att du glömt ditt eget lösenord är det enkelt att återställa modemet till dess grundinställningar, se nedan.

Ändra inloggningsuppgifter till din router

Standarduppgifter för inloggning hittar du på etiketten på utrustningens bak- eller undersida. Logga in med hjälp av dessa och följ instruktionerna för just din utrustning (hitta manual för just din utrustning på Mina sidor.)

Skulle något gå fel eller om du vill ändra för att du glömt ditt eget lösenord är det enkelt att återställa modemet till dess grundinställningar, se nedan.

Återställ inloggningsuppgifter

Standarduppgifter för inloggning hittar du på etiketten på utrustningens bak- eller undersida. Har du bytt till ett eget lösenord men glömt bort det måste modemet återställas. Lösenordet återgår då till det standardlösenord som anges på modemets undersida. För att återställa modemet trycker du in reset-knappen i 10 sekunder. Knappen finns insänkt i ett hål på baksidan av modemet och du kan använda till exempel en penna för att trycka in den. Modemet startar sedan om och efter några minuter kan du surfa igen.

Observera att andra ändringar du gjort i ditt modem går förlorade vid en återställning och att det trådlösa nätverket kan inaktiveras.

Har du en annan fråga?