Kom igång med Com Hem Mobilt Bredband

Med trådlös router från Com Hem surfar du alltid lite enklare. Ta med dig bredbandet till sommarstugan, kontoret, husvagnen eller vart du vill. Och dessutom kan flera personer surfa samtidigt. Allt du behöver är mobiltäckning och ett eluttag.

Vi delar nät med Tele2 vilket innebär att du surfar i blixtsnabbt 4G-nät som når över 99 % av befolkningen. På den här sidan hittar du information om Mobilt bredband och hur du installerar din router. Sedan är det bara att sätta igång att surfa!

Vad är Mobilt Bredband

Med mobilt bredband skickas all datatrafik via mobilnätet med i första hand 4G-teknik, eller LTE (Long Term Evolution) som det också kallas. Det betyder att du kan ta med dig bredbandet vart du vill och det går riktigt snabbt – ofta snabbare än med ADSL-baserat fast bredband. Normalhastigheten är 10-50 Mbit/s, vilket räcker för allt från surf och onlinespel till streamad film i HD-kvalitet.

Läs mer och beställ Mobilt Bredband

Installation

Att installera din router eller ditt modem från Com Hem/Tele2 gör du enkelt genom att följa en kort steg-för-steg-process som du hittar i våra guider. Sedan är det bara att sätta igång att surfa.

Observera att Com Hem ingår i Tele2-koncernen och då vi delar nät för Mobilt bredband använder vi lika utrustning, installationsguider och gränssnitt som Tele2.

Om du följt instruktionerna i guiden men ändå har problem med din produkt, se vår sida om felsökning av Bredband 4G.

Extra datapaket

Om du skulle surfa upp din data kan du snabbt fylla på med mer. Beställ enkelt extra data genom att skicka ett SMS. Det går också bra att beställa via Kundservice.

Beställ mer mobildata

Spärrar

Kontakta Kundservice om du har behov att att lägga till spärrar på ditt mobila bredbandsabonnemang. Spärrarna aktiveras inom cirka 15 minuter. Dessa spärrar finns att aktivera:

  • Spärra köp via SMS
  • Spärra köp via SMS och tillägg
  • Spärra köp via SMS, tillägg och surf
  • Spärr av data (ej MMS)

Kontakta Kundservice på 90 222 om du vill ändra eller ta bort spärrar.

Kundportalen - Mina sidor

Logga in på Mina sidor för att se din dataanvändning och information om ditt abonnemang.

Logga in på Mina sidor

Inställningar för routrar/modem som inte säljs av Com Hem/Tele2

Har du redan en router och vill använda den behöver du ange följande inställningar i routern:

APN: 4g.tele2.se
Telefonnummer: *99#
Användarnamn och lösenord: Används ej (lämna tomt)
Protokoll för lösenordsverifiering: Chap
IP-adress: Dynamisk
DNS-adress: Dynamisk
WINS-adress: Dynamisk

Kom-igång-hjälp i hemmet

Det kan vara skönt att någon kommer hem och hjälper till med installation av nya tjänster och utrustning. Nu kan du som kund boka Kom-igång-hjälp av vår samarbetspartner Hemfixare.

För mer information och bokning

Har du en annan fråga?