Trygg Surf - för alla dina uppkopplade enheter

Com Hem erbjuder en allt-i-ett-lösning som skyddar alla dina enheter, dator, mobil och surfplatta. Trygg Surf skyddar som standard upp till fem enheter men det går att lägga till fler i efterhand.

Du bestämmer själv vilka som skall få tillgång till Trygg Surf genom portalen Min Trygg Surf som du enklast når direkt i Trygg Surf-appen på din mobiltelefon. Du kan även nå portalen via Com Hems Mina sidor, vilket är lättast om du loggar in via en dator. Från denna portal är det enkelt att administrera abonnemanget och dess licenser.

Ditt barn ska vara tryggt på nätet

Trygg Surf ger dig surfskydd som förhindrar åtkomst till osäkra eller olämpliga webbplatser. Vad som blockeras anpassas enkelt efter din familjs behov. Det går även att reglera barnens surftid med hjälp av Trygg Surf. I våra guider visar vi hur du installerar en barnprofil på ditt barns mobil, läsplatta eller dator.

Installation

Se användarguide för första installation här intill. All övrig administration och installation av Trygg Surf hanterar du själv genom portalen Min Trygg Surf. I portalen kan du lägga till nya enheter, till exempel en dator, mobil eller surfplatta, och överföra ditt skydd från en enhet till en annan. Du kan även hitta en borttappad enhet eller rensa dina personliga data om din enhet blir stulen (endast Android).

Systemkrav

Windows

  • Windows: 7 (SP1), Windows 8.1 eller Windows 10
  • Processor: Intel Pentium 4 eller senare
  • Minneskrav: 1 GB eller mer
  • Diskutrymme: 1,2 GB ledigt diskutrymme

Mac

  • OS X versioner 10.12 eller senare
  • Processor: Intel
  • Minneskrav: 1 GB eller mer
  • Diskutrymme: 250 MB ledigt diskutrymme

Smarttelefoner och surfplattor

  • Android 5.0 eller senare
  • iOS 10 eller senare

Frågor och svar

Ja, det kan du göra om du har säkerhetspaketet Trygg Surf. Du kan då enkelt spärra valfria hemsidor. Du måste sedan uppge ett lösenord för att nå den spärrade hemsidan.

Mer om Trygg Surf

Zero rating/nolltaxa fungerar ej för barnprofiler som har Trygg Surf Sekretesskydd (VPN-skydd) påslaget. Ditt barn kan slå av sekretesskyddet för att nyttja zero rating/nolltaxa, men måste i så fall använda den säkra webbläsaren som finns i Trygg Surf appen istället.

Det händer att programmet avinstalleras i samband med till exempel uppgraderingar av din webbläsare till en ny version. Händer detta måste du ominstallera Trygg Surf. Logga in på Mina sidor och gå till portalen Min Trygg Surf för att installera på nytt.

Mina sidor

Om du upplever problem med Trygg Surf kan det vara bra att göra en ominstallation av programmet. Du måste då avinstallera Trygg Surf helt för att sedan installera det på nytt.

Av- och ominstallation

1. Avinstallation
Ladda hem avinstallationsprogram för Trygg Surf. När du laddat hem filen dubbelklickar du bara på den så avinstalleras Trygg Surf.

2. Ominstallation
När du avinstallerat Trygg Surf loggar du in på Mina sidor och öppnar portalen Min Trygg Surf. Du kan här installera programmet på nytt.

Om problemet kvarstår även efter ominstallation vill vi att du kontaktar vår Kundservice så vi kan hjälpa dig vidare i felsökningen.

Har du en annan fråga?