Com Hem använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Genom att använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer om cookies

Jag förstår

För att vi ska kunna ge dig rätt priser och utbud behöver du ange din adress

E-post och hemsida

Tillsammans med våra Bredbandsabonnemang får du kostnadsfritt egna e-postadresser och hemsideskonton. Du kan själv lägga till e-postadresser via Mina sidor. Hemsidekonton lägger du till genom att kontakta Kundservice.

Just nu pågår ett arbete med att förbättra vår webmail, du kan läsa mer om arbetet här.

E-postadress via Com Hem

Som Bredbandskund har du möjlighet att lägga till fem e-postadresser. Du kan själv välja vilka adresser du vill ha, förutsatt att de är lediga och slutar med @comhem.se.

Varje e-postlåda rymmer totalt 100 MB vilket motsvarar en stor mängd e-post.

När du ska hämta ner e-post till din dator finns ett flertal e-postprogram att använda sig av. Vi erbjuder support på de vanligaste e-postprogrammen; Outlook Express, Windows Mail och Mac Mail.

Vi har även bifogat online-guider hur du lägger till och redigerar ett e-postkonto för dessa e-postprogram. Du hittar dessa guider här.

Com Hems e-postservrar

Vi använder följade adresser till våra e-postservrar. Har du en e-postadress från någon annan än Com Hem måste du ändå använda vår utgående e-postserver för att kunna skicka e-post. Anledningen till detta är att vi, precis som många andra bredbandsleverantörer i Sverige, spärrat port 25 för att minska risken att SPAM skickas i vårt bredbandsnät.

Server inkommande e-post (POP3): mailin.comhem.se
Server utgående e-post (SMTP): mailout.comhem.se

Server för inkommande e-post:

Vi rekommenderar att du använder följande inställningar:
Protokoll: IMAP
Port: 143 (943 som är SSL är inte aktiverat av vår underleverantör)
Användarnamn: Ditt u-konto/e-konto som står på din värdehandling.

Alternativa inställningar:
Protokoll: POP (om din e-postklient inte använder IMAP, använd POP istället)
Port: 110 (995 eller POP3 är inte aktiverat hos vår underleverantör)
Användarnamn: Ditt u-konto/e-konto som står på din värdehandling.

Server för utgående e-post

Vi rekommenderar att du använder följande inställningar:
Protokoll: SMTPS (bocka i SSL)
Port: 465
Användarnamn: Ditt u-konto/e-konto som står på din värdehandling.

Alternativa inställningar:
Protokoll: SMTP TLS (Submission)
Port: 587
Användarnamn: Ditt u-konto/e-konto som står på din värdehandling.

Protokoll: SMTP (Använd endast när du är uppkopplad via Com Hem)
Port: 25
Inget användarnamn eller lösenord behöver anges här, mailservern stödjer inte auth via SMTP utan att kryptering används. Detta fungerar endast när du är uppkopplad via en Com Hem-anslutning.

Läsa e-post i din mobil

Du kan även läsa din e-post via mobiltelefonen. Alla uppgifter du behöver för att göra detta står på din värdehandling. Behöver du hjälp för att lägga in dessa uppgifter i din mobiltelefon kontaktar du din mobiloperatör.

Kolla din e-post på annan ort

Är du ute och reser eller vill kolla din e-post från en annan dator kan du använda dig av vår webmail. Surfa endast in på adressen http://webmail.comhem.se och logga in med uppgifterna på din värdehanding.

Full e-postbrevlåda

När din e-postbrevlåda är full kan du enkelt tömma den genom att logga in på din webmail på adressen http://webmail.comhem.se. Logga in med uppgifterna som står på din värdehandling. Markera sedan de e-postmeddelanden som ligger i Inkorgen och flytta dem till papperskorgen. Klicka sedan på Papperskorg och slutligen på Töm papperskorg.

Byta lösenord på mitt e-postkonto

Det är enkelt att byta lösenord. Logga in på Mina sidor och klicka på Bredband och sedan på Byt lösenord till höger om din epostadress. Klicka sedan på knappen OK för att byta. Ett nytt lösenord kommer då att skapas och visas direkt på skärmen. Det kommer även skickas till dig med vanlig post.

Byta e-postadress

Vill du byta e-postadress gör du det genom att kontakta Kundservice.

Hemsida med Com Hem

Tillsammans med dina e-postadresser kan du även lägga till fem hemsidekonton. Varje webbkonto har 100 MB i lagringsutrymme. Med lagringsutrymme menas allt du fyller din hemsida med, exempelvis dokument, bilder och nedladdningsbara filer.

Hur skapar jag en hemsida?

Det går att skapa en hemsida på flera olika sätt. Vanligtvis använder du ett hemsidesprogram som till exempel Frontpage och Dreamweaver eller genom att skriva kod i till exempel programmeringsspråket HTML.

Com Hem ger dig möjligheten att publicera din egen hemsida, men ger ingen support på skapandet av hemsidan.

Hur lägger jag upp den färdiga hemsidan på webbservern?

För att du ska kunna visa din hemsida måste du ladda upp innehållet på vår webbserver. Detta kan du göra på ett par olika sätt. Här är de två vanligaste;

• FTP-program
    Ett FTP-program är en mjukvara du installerar på din dator. Du kan sedan med hjälp av programmet ladda upp filerna till webbservern. Det finns ett flertal FTP-program som är gratis att ladda ner och använda.

Behöver du support och hjälp med det FTP-program du väljer kontaktar du företaget som tillhandahåller just det programmet.

• Webbläsare
    Det är även möjligt att ladda upp innehållet via din webbläsare; Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome eller liknande. Du skriver då FTP-adressen som står på din värdehandling direkt i adressfältet. ftp://ftp.comhem.se/dinhemsida. Du kommer sedan att få upp en inloggningsruta. Ange det användarnamn och lösenord som står på din värdehandling. När du är inloggad kan du skapa mappar och laddar över materialet från din dator.

Den här informationen hjälpte mig

Tack för att du hjälper oss att bli bättre