Uppgradering till Bredband 100

Du har i dagarna fått information om att vi kommer uppgradera din bredbandshastighet från Bredband 50 till Bredband 100. Vi är stolta över att kunna erbjuda dig Sveriges snabbaste bredband och vill se till att du får en ännu bättre bredbandsupplevelse.

Nedan hittar du mer information och svar på flera frågor som du kanske funderar på inför uppgraderingen.

Varför uppgraderas min hastighet?

Vi har gjort stora investeringar i vårt nät med mål att leverera marknadens snabbaste bredband. Denna hastighetsuppgradering är ännu ett steg i syfte att förse våra kunder med marknadens bästa bredbandsupplevelse.

När får jag den nya hastigheten?

Uppgraderingen genomförs den 1 december 2016.

Blir mitt bredband dyrare nu?

Nej. Vi ser ständigt över konkurrenssituationen på våra tjänster då vi vill tillhandahålla prisvärda tjänster som mäter sig väl med utbudet på marknaden, men ingen prisförändring sker i samband med denna uppgradering. Prisjusteringar kan förekomma, men i så fall får du information om detta i god tid.

Behöver jag göra något?

Nej, allt kommer att ske automatiskt. Du får din nya hastighet 1 december 2016 och betalar samma månadsavgift som du gör idag.

Vilka berörs av uppgraderingen?

Uppgraderingen gäller dig som har tjänsten Bredband 50 och har fått ett informationsutskick via e-post eller vanlig post.

Vad blir bättre med Bredband 100?

Trots att dina surfvanor kanske inte förändrats kräver vanlig surf idag mer hastighet. På de flesta hemsidor finns idag rörligt annonsmaterial som kräver snabbare uppkoppling och samtidigt pågår aktiviteter som du inte märker av som till exempel insamling av bakgrundsdata från olika aktörer – allt detta försämrar prestandan på ditt bredband. Vi kopplar ständigt upp fler enheter – surfplattor, telefoner och tv-apparater men även hemlarm och hushållsprodukter – allt detta kräver mer bandbredd. Dessutom streamar vi filmer och videoklipp i en större utsträckning idag än vad vi gjorde tidigare.

Hur påverkas mitt avtal?

Vad kommer det att stå på min faktura?

Från och med fakturan som du får i december kommer det att stå Bredband 100 men med ditt befintliga pris.

Hur påverkas jag om jag har bindningstid?

Oavsett om du har bindningstid eller ej kommer du få den högre hastigheten 1 december 2016.

Jag är nöjd med min nuvarande hastighet, kan jag behålla den?

Självklart kan du välja att behålla din nuvarande hastighet, men vi rekommenderar att du byter till den högre hastigheten då vi är övertygade om att du kommer att få en bättre användarupplevelse. Om du ändå vill behålla din tidigare hastighet kontaktar du Kundservice så hjälper vi dig.

Får jag säga upp mitt abonnemang till följd av den här förändringen?

Den här förändringen medför ingen försämring av dina abonnemangsvillkor och är därför inte grundande för uppsägning som gäller tidigare än din ordinarie uppsägningstid.

Behöver jag göra något tekniskt?

Nej, uppgraderingen sker automatiskt 1 december 2016 och du behöver inte ändra några inställningar eller liknande.

Behöver jag ett nytt modem?

De flesta kunder som berörs av uppgraderingen har idag rätt modem för tjänsten. Om du tillhör gruppen som behöver byta modem, framgår det av den information som du har fått via e-post eller vanlig post.

Jag har problem med att nå upp till min nuvarande hastighet, kommer denna att bli bättre efter uppgraderingen?

Vi är stolta över att leverera Sveriges snabbaste bredband, något som bekräftas flera gånger av oberoende källor. Problem att nå upp till din utlovade hastighet kan bero på en mängd anledningar. Kontakta gärna vår Kundservice så hjälper vi dig att uppnå den hastighet du har beställt.

Kommer mitt Wi-Fi att bli bättre efter uppgraderingen?

Hastigheten och prestanda för Wi-Fi kan vara beroende av en mängd olika faktorer, en snabbare hastighet in till din router behöver inte innebära ett bättre Wi-Fi. Men det finns en mängd saker som du kan göra för att säkerställa att du har de bästa förutsättningar för en bättre Wi-Fi upplevelse, läs gärna mer om Wi-FI här.