Behöver jag ny utrustning för att använda 500 Mbit/s?

Ja, i samband med att vi lanserade Bredband 500 lanserade vi routern Compal CH7284e och sedan dess har vi lanserat uppföljaren Compal CH7486e - vårt snabbaste WiFi någonsin. Dessa routrar innehåller den allra senaste tekniken, bland annat trådlös uppkoppling över både 2,4 GHz och 5 GHz som ger extra höga hastigheter och bättre täckning.

Surfa trådlöst i riktigt höga hastigheter

Modemens router innehåller standarden 802.11ac, vilket är uppföljaren till den så kallade n-standarden. Med den kan du surfa trådlöst i riktigt höga hastigheter. Hur snabbt beror på flera olika faktorer, till exempel vilken enhet du kopplar mot routern.

Alla enheter (till exempel bärbar dator eller surfplatta) måste stöda ac-standarden för att uppnå höga hastigheter. Uppfyller enheten standarden bör du kunna surfa trådlöst i 200-300 Mbit/s, ibland ännu snabbare.

Kan min dator använda 500 Mbit?

För att kunna använda hela kapaciteten krävs att din dator har ett nätverkskort som klarar av denna hastighet. I moderna datorer sitter oftast ett nätverkskort som klarar 1000 Mbit/s (1Gbit/s) men det finns fortfarande en hel del datorer vars nätverkskort enbart klarar av 100 Mbit/s. Då kommer din dator ej att kunna dra nytta av bredbandets höga hastighet. Se också till att drivrutinerna till ditt nätverkskort är uppdaterade. Vi rekommenderar även att du har en dator med minst 4 GB RAM samt en modern processor.

För att kunna ta till vara den höga hastigheten krävs också att du använder en nätverkskabel mellan din router och din dator.

Com Hems routrar Compal CH7284e och Compal CH7486e stöder den nya nätverksstandarden 802.11ac som ger trådlösa uppkopplingar på i praktiken 200-300 Mbit/s.Trots detta rekommenderar vi dig att använda kabel mellan din dator och router för att vara säker på att få ut de allra högsta hastigheterna ur din tjänst.

Din utrustning

Om du är osäker på vilket modem/router du har kan du logga in på Mina sidor och kontrollera under bredbandssidan. Där hittar du information för just din utrustning.