Byte av lösenord för det trådlösa nätverket i router EPC2425/2434

Guide available in English at www.comhem.se/changenow

Det enklaste sättet för att skydda sitt trådlösa nätverk är att sätta ett bra lösenord på det. Nedan följer instruktioner för hur du ändrar lösenord på det trådlösa nätverket i rotrarna EPC2425 och EPC2434

Logga in på routern

Till att börja med ska du logga in på din router och det gör du genom att  öppna en webbläsare och skriva in 192.168.0.1 i adressfältet. Tryck sedan på "Enter" på ditt tangentbord och nedanstående bild visas.

image-4

Skriv in lösenordet för routerns inloggningssida. Är det första gången du loggar in på routern så lämna lösenordsfältet blankt och tryck på "LOGIN", följ sedan instruktionerna nedan för att skapa ett nytt lösenord.

Skapa nytt lösenord för inloggning på routern

Är det första gången du loggar in på routern kommer du till nedanstående sida. Ange ett nytt lösenord och tryck sedan på "Apply". Kom ihåg att skriva ner lösenordet om du måste logga in fler gånger. OBS! Detta är inte lösenordet till ditt trådlösa nätverk, utan lösenordet till routerns inloggningssida.

image-5

Ändra inställningar för det trådlösa nätverket

På denna sida kan du ändra en rad inställningar för det trådlösa nätverket men det är "Pre-Shared Key" som är viktigast då det är lösenordet du använder för att ansluta trådlöst till din router.

image-6

Pre-Shared Key

Detta är det lösenord du anger på datorn för att ansluta till ditt trådlösa nätverk, och detta bör du byta till ett nytt lösenord. Tänk på att blanda siffror med bokstäver mellan a-z. Lösenordet måste vara minst åtta tecken långt. Nästa gång du ansluter mot ditt trådlösa nätverk med din dator behöver du ange ditt nya lösenord. Om du har flera datorer och/eller telefoner eller surfplattor i ditt trådlösa nätverk så behöver du ange det nya lösenordet i samtliga.

Save Settings

När du gjort dina ändringar trycker du här för att spara dem.

Hjälp med att skapa ett bra lösenord

Det här med lösenord är inte enkelt, hur vet man om ett lösenord är bra eller dåligt? Myndigheten för samhällsskydd och beredskap lämnar på sin hemsida goda råd för hur man skapar bra och starka lösenord. Om du följer deras rekommendationer kan du vara säker på att du får bra säkerhet på ditt trådlösa nätverk.