Com Hem använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Genom att använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer om cookies

Jag förstår

För att vi ska kunna ge dig rätt priser och utbud behöver du ange din adress

Trygg surf - för alla dina uppkopplade enheter

Oavsett om du använder en dator, mobil eller surfplatta kan Trygg surf erbjuda en lösning för att att ska du ska känna dig trygg när du surfar på nätet. Trygg surf kommer alltid med ett grundskydd som innehåller ett virusskydd och en brandvägg. Med detta är du skyddad mot virus och andra typer av attacker mot din dator. För Mac-användare är detta ett komplett skydd. Har du PC ingår skräppostfilter för att minimera mängden skräppost samt föräldrakontroll som skyddar barnen mot olämpligt innehåll på nätet. För säkra bankärenden på nätet ingår även bankskydd.

Skydda dator, mobil och surfplatta

Com Hem lanserar en allt-i-ett-lösning som skyddar alla dina enheter och det spelar ingen roll om det är en dator, mobil eller surfplatta. Trygg surf skyddar som standard upp till fem enheter men det går att lägga till fler i efterhand. Du bestämmer själv vilka som skall få tillgång till Trygg surf genom portalen Min Trygg surf som du når via Mina sidor. Från denna portal är det enkelt att administrera abonnemanget och dess licenser.

Anti-virusskydd

Att få virus på datorn är ett vanligt fenomen. Det är viktigt att ha ett bra och uppdaterat antivirusprogram installerat på sin dator för att minimera risken att drabbas.

Surfskydd

När du använder sociala medier som Twitter och Facebook eller skickar e-post via din webbmail skyddas du från skadliga länkar och dina barn från länkar med olämpligt innehåll.

Föräldrakontroll

Föräldrakontroll är en funktion som ger dig bättre kontroll över vilket innehåll som visas för din familj.

Bankskydd

När du loggar in på din bank så startas en banksession. Bankskyddet stoppar då alla övriga nätverksanslutningar för att göra din enhet helt säker. När du loggar ut från din internetbank och avslutar banksessionen återupprättas alla nätverksanslutningar på nytt. Webbplatser som är certifierad som säker fungerar även under banksessionen.

Stöldskydd för Android

Om din Androidenhet blir stulen eller om du tappar bort den är det bra att ha enheten stöldskyddad. När skyddet är aktiverat kan du skicka ett SMS-meddelande till din enhet för att låsa den eller radera informationen på den.

Min Trygg surf

Du kan enkelt se och administrera dina tjänster via portalen Min Trygg surf. Du kan även nå portalen via Mina sidor samt via länken du fick i utskicket för installation.

När du är inloggad i portalen kan du:

• Lägga till nya enheter, till exempel en dator, mobil eller surfplatta, och överföra ditt skydd från en enhet till en annan. Se användarguider nedan.
  • Hitta en borttappad enhet eller rensa dina personliga data om din enhet blir stulen (endast Android).

Användarguider och installation

Använd följande guider för att enkelt installera och administrera ditt Trygg surf:

Installation

Se användarguide för första installation ovan. All övrig administration och installation av Trygg surf hanterar du själv genom portalen Min Trygg surf. Logga in på Mina sidor för att nå portalen.

Har du problem med Trygg surf?

Om du upplever problem med Trygg surf kan det vara bra att göra en ominstallation av programmet. Du måste då avinstallera Trygg surf helt för att sedan installera det på nytt.

Så här gör du:

1. Avinstallation
Ladda hem avinstallationsprogram för Trygg surf. När du laddat hem filen dubbelklickar du bara på den så avinstalleras Trygg surf.

2. Ominstallation
När du avinstallerat Trygg surf loggar du in på Mina sidor och öppnar portalen Min Trygg surf. Du kan här installera programmet på nytt.

Om problemet kvarstår även efter ominstallation vill vi att du kontaktar vår Kundservice så vi kan hjälpa dig vidare i felsökningen.

Det krävs av din dator

• Windows:
    Windows 10, 8.1, 8, 7, Vista (Service Pack 2 eller senare), XP (32-bit, Service Pack 3 eller senare)
    Processor: Intel Pentium 4 eller senare
    Minneskrav: 1 GB eller mer
    Diskutrymme: 1,2 GB ledigt diskutrymme
  • Mac:
    OS X versioner 10.11 (El Capitan), 10.10 (Yosemite), 10.9 (Mavericks), 10.8 (Mountain Lion)
    Processor: Intel
    Minneskrav: 1 GB eller mer
    Diskutrymme: 250 MB ledigt diskutrymme
  • Smarttelefoner och surfplattor:
    Android 4.0 eller nyare, iOS 8 eller nyare

Den här informationen hjälpte mig

Tack för att du hjälper oss att bli bättre