Com Hem använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Genom att använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer om cookies

Jag förstår

För att vi ska kunna ge dig rätt priser och utbud behöver du ange din adress

Kom igång med E-post

Tillsammans med våra bredbandsabonnemang får du kostnadsfritt fem e-postadresser och hemsideskonton. Du väljer själv vilka adresser du vill ha, förutsatt att de är lediga och slutar med @comhem.se. Du lägger till e-postadresser via Mina sidor.

Just nu pågår ett arbete med att förbättra vår webmail, du kan läsa mer om arbetet här.

Kom igång med e-post

Det finns en rad olika sätt att nå din e-post och du kan använda det som passar bäst för tillfället.

Läsa e-post i webbläsare

Det enklaste sättet att komma åt din e-post är att logga in via en webbläsare. Du behöver inte göra några inställningar och det fungerar på alla internetanslutna enheter. Har du använt tjänster som Gmail eller Hotmail kommer du att känna igen dig direkt.

Surfa in på adressen webmail.comhem.se och logga in med din e-postadress och ditt lösenord - sen är du igång! Känner du inte till ditt lösenord för e-posten? Inga problem, logga bara in på Mina sidor, där kan du byta till ett nytt.

Läsa e-post i mobilen

Du kan läsa din e-post i mobiltelefonen, antingen via webmail.comhem.se i mobilens webbläsare eller genom det inbyggda e-postprogram som finns i de flesta mobiltelefoner.

För att använda e-postprogrammet behöver du göra en del inställningar och dem hittar du nedan. Var du gör inställningarna i just din mobiltelefon hittar du i telefonens manual. Om du inte har en manual så finns den vanligtvis att ladda ner på tillverkarens eller din mobiloperatörs hemsida. Behöver du hjälp med att lägga in dessa inställningar kontaktar du din mobiloperatör.

Läsa e-post i e-postprogram

Vill du använda ett e-postprogram på din dator har vi stöd och support för de vanligaste alternativen: Outlook Express, Windows Mail och Mail för Mac OS.

För att använda ett e-postprogram behöver du göra en del inställningar och dem hittar du nedan. Är du osäker på hur du skall göra kan du ta våra e-postguider till hjälp.

Användaruppgifter för e-post

Användarnamn och lösenord hittar du på den värdehandling du fick när du tecknade bredbandsabonnemanget.

Saknar du din värdehandling? Inga problem, logga bara in på Mina sidor, där hittar du användarnamn på dina e-postkonton och du kan även byta lösenord på dem.

Com Hems e-postservrar

För att använda din e-post i mobilen eller i Windows Mail, Mac Mail eller andra e-postprogram behöver du nedanstående uppgifter.

Server inkommande e-post: mailin.comhem.se
Server utgående e-post: mailout.comhem.se

Server för inkommande e-post

Protokoll: IMAP
Port: 143
Användarnamn: Ditt u-konto/e-konto som står på din värdehandling.

Server för utgående e-post

Protokoll: SMTPS (bocka i SSL)
Port: 465
Användarnamn: Ditt u-konto/e-konto som står på din värdehandling.

Alternativa inställningar e-postservrar

Använd dessa alternativ om det inte fungerar med ovanstående inställningar.

Alternativ server för inkommande e-post

Protokoll: POP (om din e-postklient inte använder IMAP, använd POP istället)
Port: 110
Användarnamn: Ditt u-konto/e-konto som står på din värdehandling.

Alternativ server för utgående e-post

Protokoll: SMTP TLS (Submission)
Port: 587
Användarnamn: Ditt u-konto/e-konto som står på din värdehandling.

Protokoll: SMTP (Använd endast när du är uppkopplad via Com Hem)
Port: 25
Inget användarnamn eller lösenord behöver anges här, mailservern stödjer inte auth via SMTP utan att kryptering används. Detta fungerar endast när du är uppkopplad via en Com Hem-anslutning.

Vanliga frågor

Kan jag använda e-post från en annan leverantör via Com Hems bredband?

Det går bra. Använd de inställningar du fått från din leverantör, utom på utgående server, där använder du mailout.comhem.se. Anledningen till detta är att vi, precis som många andra bredbandsleverantörer i Sverige, spärrat port 25 för att minska risken att skräppost skickas i vårt bredbandsnät.

Hur byter jag lösenord på mitt e-postkonto?

Det är enkelt att byta lösenord. Logga in på Mina sidor och klicka på Bredband och sedan på Byt lösenord till höger om din e-postadress. Klicka sedan på knappen OK för att byta. Ett nytt lösenord kommer då att skapas och visas på skärmen efter några sekunder.

Jag får ett felmeddelande om att min e-postlåda är full, vad ska jag göra?

Om din e-postbrevlåda skulle bli full kan du enkelt tömma den genom att logga in på webmail.comhem.se. Logga in med uppgifterna som står på din värdehandling. Markera sedan de e-postmeddelanden du inte vill behålla och flytta dem till papperskorgen. Klicka sedan på Papperskorg och slutligen på Töm papperskorg.

Hur stor är min e-postlåda?

Varje e-postlåda rymmer totalt 100 MB.

Kan jag byta e-postadress?

Ja, kontakta Kundservice så hjälper vi dig.

Den här informationen hjälpte mig

Tack för att du hjälper oss att bli bättre