Hemsida hos Com Hem

Tillsammans med dina e-postadresser kan du även lägga till fem hemsidekonton. Varje webbkonto har 100 MB i lagringsutrymme. Med lagringsutrymme menas allt du fyller din hemsida med, exempelvis dokument, bilder och nedladdningsbara filer. Hemsidekonton lägger du till genom att kontakta Kundservice.

Hur skapar jag en hemsida?

Det går att skapa en hemsida på flera olika sätt. Vanligtvis använder du ett hemsidesprogram som till exempel Frontpage och Dreamweaver eller genom att skriva kod i till exempel programmeringsspråket HTML.

Com Hem ger dig möjligheten att publicera din egen hemsida, men ger ingen support på skapandet av hemsidan.

Hur lägger jag upp den färdiga hemsidan på webbservern?

För att du ska kunna visa din hemsida måste du ladda upp innehållet på vår webbserver. Detta kan du göra på ett par olika sätt. Här är de två vanligaste;

FTP-program

Ett FTP-program är en mjukvara du installerar på din dator. Du kan sedan med hjälp av programmet ladda upp filerna till webbservern. Det finns ett flertal FTP-program som är gratis att ladda ner och använda.

Behöver du support och hjälp med det FTP-program du väljer kontaktar du företaget som tillhandahåller just det programmet.

Webbläsare

Det är även möjligt att ladda upp innehållet via din webbläsare; Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome eller liknande. Du skriver då FTP-adressen som står på din värdehandling direkt i adressfältet. ftp://ftp.comhem.se/dinhemsida. Du kommer sedan att få upp en inloggningsruta. Ange det användarnamn och lösenord som står på din värdehandling. När du är inloggad kan du skapa mappar och laddar över materialet från din dator.