Hur surfar du?

Oavsett om du är en flitig användare av internet, som laddar ner stora filer, eller mest brukar surfa webbsidor och skicka e-post har vi rätt hastighet för dig. Com Hem erbjuder bredbandstjänster med nedladdningshastigheter från 50 Mbit/s upp till 1 Gbit/s - alltid med hastighetsgaranti. 

Läs mer om våra Bredbandsabonnemang och känn efter vilket som är rätt för dig!

Hastighetsgaranti

Vi tycker det är självklart att du ska kunna veta vilken hastighet du kan förvänta dig och vi har därför infört Hastighetsgaranti. Denna garanti ger dig en riktlinje för vilka hastigheter du kan räkna med att få ut när du har en trådbunden anslutning mellan din dator och ditt modem.

I vår Bredbandsskola kan du läsa mer om bredbandshastigheter.

Kontrollera din hastighet

Du kontrollerar lämpligast din hastighet med hjälp av Bredbandskollen.  Gör tre olika tester med en timmes mellanrum för att få en bra bild av vilken hastighet du får. 

Får du dåliga värden kontrollerar du först att din dator uppfyller systemkraven för våra olika bredbandshastigheter.

Har du fortfarande problem trots att din dator uppfyller systemkraven kan du följa vår punktlista för långsam uppkoppling.

Observera att vår hastighetsgaranti endast gäller med nätverkskabel mellan din enhet och vårt modem.

Uppladdningshastighet

Vi levererar idag en uppladdningshastighet på 10 eller 50 Mbit/s. Vilken hastighet du har varierar beroende på vilket abonnemang du valt. Våra snabbare abonnemang har alltid 50 Mbit/s och våra abonnemang med lägre hastigheter har 10 Mbit/s i uppladdningshastighet. Har du idag 10 Mbit/s och vill ha snabbare kan du självklart uppgradera till 50 Mbit/s.

För FiberLAN erbjuder vi uppladdningshastigheter på upp till 100 Mbit/s.

Supersnabb trådlös uppkoppling

Genom våra routrar Com Hem WiFi Hub C1 och Compal CH7486e kan du nyttja den trådlösa tekniken 802.11ac. Med denna teknik är det teoretiskt möjligt att nå de riktigt höga hastigheterna, även trådlöst. En sak du behöver tänka på är att även din dator behöver stöd för denna teknik för att det ska fungera.

Tänk även på att det är flera faktorer utanför vår kontroll som spelar in på hur hög hastighet du får genom din trådlösa uppkoppling, vilket gör att vi inte kan lämna någon hastighetsgaranti på en trådlös uppkoppling.

Läs gärna våra smarta tips i Bredbandsskolan för att optimera ditt trådlösa surfande.

Systemkrav

När använder hastigheter över 50 Mbit/s är det viktigt att din dator har rätt hård- och mjukvara för att du ska få ut rätt hastighet. Du kan läsa mer om systemkrav här.