Få ut maximalt av ditt bredband

Oavsett om du är en flitig användare av internet, som laddar ner stora filer, eller mest brukar surfa webbsidor och skicka e-post har vi rätt hastighet för dig. Com Hem erbjuder bredbandstjänster med nedladdningshastigheter från 50 Mbit/s upp till 1 Gbit/s - alltid med hastighetsgaranti. 

Läs mer om våra Bredbandsabonnemang och känn efter vilket som är rätt för dig!

Kontrollera din hastighet

 1. Du kontrollerar lämpligast din hastighet med hjälp av Bredbandskollen. Gör tre olika tester med en timmes mellanrum för att få en bra bild av vilken hastighet du faktiskt får ut. 

 2. Får du dåliga värden kontrollerar du först att din dator uppfyller systemkraven för våra olika bredbandshastigheter.

 3. Har du fortfarande problem trots att din dator uppfyller systemkraven kan du följa vår punktlista för långsam uppkoppling:

  • Börja felsökningen med att göra ditt modem strömlöst. Dra ut strömkabeln på baksidan av modemet, vänta några sekunder och anslut sedan strömkablen på nytt. När modemet har startat upp testar du din hastighet igen.
  • Kontrollera att datorn är direkt ansluten till modemet. Om du har ett eget nätverk via router eller motsvarande så koppla ur det. Koppla sedan den dator du mäter med direkt till modemet med en nätverkskabel. Observera att ditt modem måste göras strömlöst efter att du tagit bort (eller anslutit) routern för att du skall kunna surfa.
  • Kontrollera att kablarna till och från modemet är hela utan synliga skador. Se över både antennkabeln mellan vägg och modem samt nätverkskabeln mellan dator och modem. Är antennkabeln skadad så kontaktar du kundservice för en ny sådan. Om din nätverkskabel är skadad så rekommenderar vi att du införskaffar en ny på valfri datorhandel.
  • Kontrollera att inga andra program på datorn använder din Internetanslutning. Avsluta alla andra program på datorn som använder anslutningen. Exempel på sådana program är onlinespel, FTP-program, e-postklienter och fildelningsprogram. Observera att programmen måste vara avslutade och inte endast minimerade. Välj Avsluta/Stäng/Quit eller motsvarande i programmets meny för att stänga ned programmet helt.
  • Kontrollera att din dator inte är smittad av virus eller annan skadlig kod. Uppdatera ditt antivirusprogram med de senaste virusdefinitionerna och gör därefter en fullständig datorkontroll.
  • Kontrollera om möjligt uppkopplingshastigheten med en annan dator. Blir det dåliga mätvärden på endast en dator är det i den datorn som problemet sitter.
  • Efter att du vidtagit ovan föreslagna åtgärder vill vi att du testar din hastighet igen på http://www.bredbandskollen.se

Observera att vår hastighetsgaranti endast gäller med nätverkskabel mellan din enhet och vårt modem.

Uppladdningshastighet

Vi levererar idag en uppladdningshastighet på 10 eller 50 Mbit/s. Vilken hastighet du har varierar beroende på vilket abonnemang du valt. Våra snabbare abonnemang har alltid 50 Mbit/s och våra abonnemang med lägre hastigheter har 10 Mbit/s i uppladdningshastighet. Har du idag 10 Mbit/s och vill ha snabbare kan du självklart uppgradera till 50 Mbit/s.

För FiberLAN erbjuder vi uppladdningshastigheter på upp till 100 Mbit/s.

Supersnabb trådlös uppkoppling

Genom våra routrar Com Hem WiFi Hub C1 och Compal CH7486e kan du nyttja den trådlösa tekniken 802.11ac. Med denna teknik är det teoretiskt möjligt att nå de riktigt höga hastigheterna, även trådlöst. En sak du behöver tänka på är att även din dator behöver stöd för denna teknik för att det ska fungera.

Tänk även på att det är flera faktorer utanför vår kontroll som spelar in på hur hög hastighet du får genom din trådlösa uppkoppling, vilket gör att vi inte kan lämna någon hastighetsgaranti på en trådlös uppkoppling.

Läs gärna våra smarta tips i Bredbandsskolan för att optimera ditt trådlösa surfande.

Systemkrav

När använder hastigheter över 50 Mbit/s är det viktigt att din dator har rätt hård- och mjukvara för att du ska få ut rätt hastighet. Du kan läsa mer om systemkrav här.