Ny mjukvara tillgänglig för kunder med modemet Netgear CG 3100

14 november 2014

Nu finns en uppdaterad mjukvara tillgänglig för alla kunder med ett Netgear CG 3100 modem som löser det säkerhetsproblem som funnits i modemet. För att modemet ska uppdateras med den nya mjukvaran behöver du starta om ditt modem.

Den 4 november fick vi ny mjukvara från vår leverantör Netgear som vi sedan dess har testat i våra labb samt hos ett antal testkunder. Natten mellan den 11-12 november påbörjade vi utrullningen av den nya mjukvaran till berörda kunder. Nu är utrullningen klar och alla har tillgång till den nya mjukvaran med version 39.03. För att ditt modem ska uppdateras med den nya mjukvaran krävs en omstart av modemet. Detta gör du genom att stänga av modemet i någon minut med hjälp av strömbrytaren på baksidan av modemet och därefter starta det igen.

I slutet av nästa vecka kommer vi att starta om de modem som inte ännu startats om av kunder för att säkerställa att alla fått den nya mjukvaran.

Bakgrund

I Dagens Nyheter den 31 oktober rapporterades om den upptäckta sårbarheten i Com Hems Netgear CG 3100 modem. Här skriver vi kontinuerligt om vårt arbete för att lösa problemet.