Praktiska tips

Kontrollera din hastighet

Du kontrollerar lämpligast din hastighet med hjälp av bredbandskollen.se. Får du dåliga värden kontrollerar du först att din dator uppfyller systemkraven för våra olika bredbandshastigheter.
Har du fortfarande problem även om din dator uppfyller systemkraven kan du följa vår punktlista om vad som kan ha gått snett.
Observera att vår hastighetsgaranti endast gäller med nätverkskabel mellan din enhet och vårt modem.

Bredbandsskolan

Tillgång till bredband blir allt viktigare och förenklar vardagen på flera sätt. Det gör det lättare att till exempel arbeta hemifrån, betala räkningar och hålla kontakten med släkt och vänner. I takt med att vi tillbringar mer tid på internet ökar behovet av ett bra och säkert bredband. Här har vi samlat information för dig som vill veta mer om bredband.

Säkerhetstips

Idag tillbringar vi mer tid på nätet än någonsin tidigare, det är därför viktigt att skydda sig så mycket man kan, nedan hittar du tips tagna från säkerhetstips i bredbandsskolan.

• Skaffa och installera ett antivirusprogram
  • Logga ut från sociala medier och andra sidor där du loggar in.
  • Uppdatera dina programvaror till senaste versionen.
  • Använd föräldrakontroll som medföljer ditt antivirusprogram.
  • Backa upp dina filer till en extern hårddisk eller molnlagringstjänst.

Ändra namn och lösenord till ditt nätverk

Om du vill ändra namnet på ditt nätverk samt lösenord så ansluter du din dator till ditt modem/router med en nätverkskabel. Därefter öppnar du en valfri webbläsare och skriver in adressen 192.168.0.1

Du behöver sedan logga in på ditt modem/router.
För en fullständig guide följer du instruktionerna i utrustningens manual.

Mjukvara för Mobilt bredband