Så fungerar utrustningen

Som kund hos Com Hem finns det olika förutsättningar för att kunna komma ut på internet. Detta beror på vilken typ av bredbandsnät du har hemma. Bor du i ett FiberLAN hushåll kan du i praktiken ansluta datorn med en kabel direkt till datauttaget. Bor du i ett Fiberkoax nät (Kabel-TV) behöver du ett modem mellan uttaget och datorn. Modemet är en "omkodare" som helt enkelt ser till att datorn kan kommunicera med internet via Fiberkoax nätet.

Router

Router är ett vanligt begrepp. De kan vara helt egna hårdvaror men kan också vara inbyggda i modem. Routern gör flera viktiga saker. Dels fungerar den som en brandvägg vilket förbättrar säkerheten på din internetanslutning, dels gör den så att du kan ansluta flera enheter till anslutningen som kan surfa samtidigt på nätet. Routern låter dessa dela på anslutningen. Det som är väldigt vanligt numera är trådlösa routers vilket innebär att routern också erbjuder trådlös surf för många enheter. Den tekniken kallas WiFi.

Utrustning från Com Hem

Com Hem tillhandahåller både modem och routers. Samtliga erbjuder trådlös surf – WiFi. I majoriteten av vårt nät är utrustningen ett kombinerat modem och trådlös router. Våra routers som används i LAN-näten är också alltid trådlösa. Då det är viktigt att du som kund är skyddad på nätet skickar vi alltid ett modem med router (Fiberkoax) eller en router (FiberLAN) vilket säkerställer att du har ett basskydd i form av en brandvägg.

Guider och manualer

Du hittar guide för inkoppling av just ditt modem eller router här.

Här kan du läsa mer om skillnaderna mellan Fiberkoax och FiberLAN.

Utrustning för Fiberkoax

image-3

Till dessa nät levererar vi våra trådlösa modem med inbyggd roter. Vi har flera modeller, t.ex. Netgear CG3700 och Compal CH7486e. Dessa erbjuder hög standard på trådlöst nätverk.

Utrustning för FiberLAN

image-5

Tjänsterna i dessa nät levereras med en trådlös router. I nuläget erbjuder vi Technicolor TG799 v2. Den erbjuder trådlös surf.

Din utrustning

Om du är osäker på vilken utrustning du har kan du logga in på Mina sidor och kontrollera under bredband- och tv-sidan. Där hittar du information för just din utrustning.

Logga in

Läs gärna våra smarta tips i Bredbandsskolan för att optimera ditt trådlösa surfande.