Trygg Surf - Installera på Android-enhet

För att installera Com Hem Trygg Surf på en Android-enhet går du in på Google Play och söker på Trygg Surf. När du hittat appen väljer du Installera. Du kan även skicka en inbjudan till Android-enheten från Min Trygg Surf, så kommer en direktlänk till nedladdningen att skickas.

Trygg Surf installeras nu på din enhet.

När installationen är klar väljer du på Öppna för att starta programmet.

Välj Acceptera för att godkänna villkoren för programmet.

Om du får upp en inloggningsruta använder du samma inloggningsuppgifter som till portalen Min Trygg Surf.

Det vill säga din e-postadress samt lösenordet du fick i samband med beställningen.

Du är nu inloggad i appen och kan under fliken Status se att enheter du använder är skyddad, att din abonnemang är giltigt och senast appen uppdaterades.

Om du trycker på Min Trygg Surf kommer portalen att öppnas i din webbläsare. Här kan du administrera dina enheter.

Väljer du fliken Antivirus kan du söka igenom din enhet efter virus.

Under fliken Hitta enhet finns ett antal smarta funktioner. Aktiverar du Hitta min enhet kan du ta reda på var din enhet befinner sig om du skulle tappa bort den. Har du förlagt enheten någonstans i din bostad kan du välja att spela upp ett larm som gör att enheten tjuter, vilket förhoppningsvis gör att du snabbt hittar den.

Skulle du istället tappa bort enheten kan du låsa enheten vilket gör att obehöriga inte kan använda eller komma åt informationen i enheten. Hittar du enheten kan du enkelt låsa upp den via samma gränssnitt. Vill du rensa enheten helt kan du även välja att göra detta.

Fliken Programsekretess visar vilka av dina installerade appar som kan vara en risk för din enhet.

Väljer du Visa program får du se mer detaljerat vilka av dina appar som har sekretessproblem.

Väljer du Säker surfning kan du se vilka av dina installerade webbläsare som kan erbjuda säker surfning. Här ser du även Surfskydd som kan aktiveras direkt via programhanteraren, så du behöver inte gå via Trygg Surf-ikonen.

När du besöker din bank kommer en notis visas som verifierar att du nu skyddas av Trygg Surf.

Under fliken Föräldrakontroll ställer du in vilket innehåll som ska kunna visas, tidsbegränsa användningen samt ange vilka program som ska gå att använda.

Fliken Mer och Om visar dina uppdateringar och annan information. Du kan även välja att uppdatera appen manuellt eller avinstallera den. Till exempel om du upplever något problem med appen kan du som första steg avinstallera appen för att sedan installera den på nytt.