Com Hem Play - Tv var du vill

ComHemPlay-pojkeMed Com Hem Play är ditt tv-tittande inte begränsat till tv-soffan. Du kan när som helst se live-tv och playmaterial direkt från din mobil, surfplatta eller dator. Com Hem Play finns tillgängligt för iOS och Android, och genom webbläsaren på en PC eller Mac.

Detta är Com Hem Play

Com Hem Play förvandlar din mobil, surfplatta eller dator till en tv. Du kan ta med dig kanaler, play och film överallt. Du kan ansluta upp till fem mobiler, surfplattor eller datorer och titta på två av dem samtidigt.

Med Com Hem Play kan du se de flesta av dina tv-kanaler och playtjänster på din dator, surfplatta och mobil. Förutsättningen är att du har ett digital-tv-abonnemang hos Com Hem där Com Hem Play ingår.

Titta var du vill

Com Hem Play är inte knutet till enbart din dator eller mobila enhet - du kan även streama innehållet till en tv via Airplay eller Chromecast.

Chromecast

För att streama innehåll ska enheten med Com Hem Play och din Chromecast vara anslutna till samma nätverk.

För att streama ett program till Chromecast gör du så här:

1. Klicka på ikonen längst upp till höger och välj din Chromecast-enhet
  2. Starta ett program i Com Hem Play-appen

Om du inte ser Chromecast-ikonen, kan du behöva logga ut och in i Com Hem Play. Se också till att appen är uppdaterad till den senaste versionen.

CHP_CC
Du hittar mer information om Chromecast här.

Utvecklingen av stöd för Chromecast i Com Hem Play sker löpande och vi lanserar funktioner i två steg - i det första kan du streama program ur tv-tablån samt program med sju dagars omstart där sändningstiden är slut. I steg två lägger vi till play-innehåll, planerad lansering för detta är första kvartalet 2017.

Airplay

För att streama innehåll ska enheten med Com Hem Play och din Apple TV vara anslutna till samma nätverk.

För att streama ett program till Apple TV gör du så här:

1. Starta ett program i Com Hem Play-appen
  2. Klicka på ikonen längst ned till vänster och välj namnet på den Apple TV du vill streama till

airplay-design-menu-airplaying-small
Du hittar mer information om Apple TV här.

Ladda ner appen och börja

Du laddar enkelt ner appen Com Hem Play via App Store för iOS och Google Play för Android. Se till att du alltid har den senaste versionen genom att tillåta automatisk uppdatering på din mobil eller surfplatta.

Du loggar in med ditt kundnummer och lösenordet för Mina sidor. Om du saknar lösenord, eller om du har glömt bort det, kan du beställa ett nytt genom att klicka här.

Se Com Hem Play på din dator

Om du använder en dator loggar du in på comhemplay.se. Com Hem Play på dator fungerar på både MAC och PC. Första gången du använder tjänsten ombeds du installera ett plugin från Verimatrix. Följ bara instruktionerna på din skärm.

Com hem Play och TiVo

Du som har TiVo får utöver alla fördelar med Com Hem Play även möjlighet att styra och programmera inspelningar i TiVo-boxen direkt via appen.

Starta och planera inspelningar

Du kan via din mobiltelefon eller surfplatta starta en inspelning eller en serieinspelning på din TiVo-box. Du kan också se vilka program och filmer som redan är inspelade på TiVo-boxen.

Om du saknar TiVo-funktionerna i Com Hem Play kan du behöva logga ut ur appen och in igen, Kontrollera också så att du har den senaste versionen genom att besöka App Store eller Google Play.

Observera att denna funktion endast är tillgänglig för dig med TiVo-box.

Fjärrkontroll

Använd Com Hem Play-appen som fjärrkontroll. För att det skall fungera krävs följande:

1. För att använda Com Hem Play-appen som fjärrkontroll måste den vara ansluten via WiFi till samma nätverk som din TiVo-box.

2. Av säkerhetsskäl måste du även ge tillåtelse för Com Hem Play att kommunicera med din TiVo-box. Så ger du Com Hem Play tillåtelse att styra TiVo-boxen.

Observera att denna funktion endast är tillgänglig för dig med TiVo-box.

Tekniska specifikationer

Vill du läsa mer om systemkraven för Com Hem Play hittar du dem här.