Kom igång med TiVo

Har du köpt TiVo från Com Hem? Gratulerar! Du har nu tillgång till en mycket intelligent inspelningsbar box med tjänster som kommer att förändra din värld.

När du får ditt TiVo-boxpaket innehåller det följande artiklar:

Installation

Besök gärna din personliga installationsguide som är anpassad efter just dina förutsättningar. Här får du hjälp att koppla in TiVo-boxen och annan utrustning som du fått från Com Hem.

Med din nya utrustning medföljer så klart även instruktioner för hur du installerar din TiVo-box. Inkopplingen av boxen skiljer sig beroende på vilken typ av Com Hem-anslutning du har på din adress och vilket Com Hem-uttag eller annan utrustning du ansluter TiVo-boxen till.

Om du bor på en FiberKoax-adress har du ett Com Hem-uttag i bostaden med antingen två eller tre hål. Bor på du en adress med FiberLAN-anslutning har du istället ett LAN-uttag eller en Mediaomvandlare installerad i bostaden.

Tips! Förläng din antenn- eller nätverkskabel

Längden på de kablar som följer med startpaketet kan i vissa fall vara begränsad, men du har möjlighet att förlänga både antenn- och nätverkskabeln. En längre antennkabel kan du beställa från Kundservice. En längre nätverkskabel köper du själv i en elektronikbutik eller hos en datorhandlare.

Första gången du startar boxen

För att du ska kunna se TiVo-boxens menyer efter att du startat den behöver du aktivera rätt ingångskälla på din tv. Du byter ingångskälla med hjälp av fjärrkontrollen till din tv. Vilken knapp på fjärrkontrollen du ska använda varierar beroende på vilken tv-modell du använder. Vanligtvis brukar knappen heta Source, TV, AV eller likna någon av följande symboler:

Första gången du startar TiVo-boxen kommer den att ladda ner några viktiga uppdateringar. Detta sker helt automatiskt och tar cirka 30-60 minuter.

Navigera i boxens menyer

För att navigera i menyerna använder du dig av pilkorset på fjärrkontrollen till TiVo-boxen. När du ska välja ett menyval trycker du på PIL-höger eller OK-knappen. För att backa i menyerna trycker du PIL-vänster.

Du kommer åt TiVo-boxens samtliga menyer genom att trycka på Com Hem-knappen på fjärrkontrollen.