Spela in med TiVo

Din TiVo-box har alla inspelningsfunktioner som en vanlig inspelningsbar digitalbox har, som att spela in program och pausa i live-tv. TiVo erbjuder även fler smarta funktioner som gör det mycket enklare att spela in dina favoritprogram.

Enstaka inspelningar

1. Via TV-guiden välj ett program och tryck "REC"

2. Välj Inspelningsalternativ

3. Välj Spela in programmet och Alternativ

4. Markera Starta inspelning och bläddra med pil höger för att starta inspelningen med X minuter före den angivna starttiden
  5. Markera Stoppa inspelningen och bläddra med pil höger för att förlänga inspelningen med X minuter efter den angivna stopptiden

6. När du är färdig markerar du Spela in med dessa alternativ och tryck röd knapp (A)

7. Ett meddelande bekräftar valet och sedan kan du trycka Exit för att återgå till tv-läget

Spela in det du ser på just nu

För att spela in det du tittar på trycker du bara på knappen REC för att påbörja inspelningen. Din TiVo-box kommer sedan automatiskt att spela in hela programmet enligt tv-guidens programtablå.

Lägga till extra inspelningsminuter

Det händer ibland att programtablån förskjuts på grund av försenade livesändningar eller liknande. Du kan då enkelt lägga till extra inspelningsminuter genom att:

1. Tryck REC och välj Serieinspelning och fler alternativ.
  2. Välj Spela in avsnittet och sedan Alternativ
  3. Markera Stoppa inspelning och välj ditt önskade antal inspelningsminuter.
  4. Tryck A på fjärrkontrollen och välj Spela in med dessa alternativ.
  5. Tryck OK och sedan Exit för att gå tillbaka till tv-läget.

Bra att känna till:

• Du kan göra upp till tre inspelningar samtidigt.
  • När du gör en vanlig inspelning kommer TiVo att automatiskt göra en tumme upp för det valda programmet.

Serieinspelning

En av TiVo-boxens huvudfunktioner är serieinspelning. Det innebär att du kan spela in flera avsnitt av samma programserie. För att aktivera en Serieinspelning gör du följande:

1. Markera det program du vill spela in i antingen Tv-guiden eller direkt i tv-läget.
  2. Tryck REC och välj Serieinspelning och fler alternativ.
  3. Välj Serieinspelning.
  4. Tryck OK och sedan Exit för att återvända till tv-läget.

När nästkommande avsnitt av din valda tv-serie visas kommer TiVo-boxen automatiskt att spela in det.

Fler inställningar för Serieinspelning

För att göra din Serieinspelning så bra som möjligt finns det ett antal extra inställningar du kan använda för att styra serieinspelningen.

• Spela in ny - boxen spelar in program som sänds första gången på tv. Tänk på att program kan ha sänds i tv på en annan tv-kanal än den du gör aktuell Serieinspelning på.
  • Spela in allt - boxen kommer att spela in samtliga sändningar av ett program.
  • Spela in ny och repriser - boxen spelar in program som sänds för första gången på tv, enligt Ny ovan. Men även repriser av programmet. Boxen kommer inte spela in dubbletter.
  • Spara max - ange hur många avsnitt du vill spara av serien.
  • Spara tills - ange om TiVo ska ta bort det inspelade avsnittet automatiskt eller om du vill göra det manuellt.
  • Starta inspelning - ange om du vill lägga extra inspelningsminuter före programstarten.
  • Stoppa inspelning - ange om du vill lägga extra inspelningsminuter efter programstart.
  • Inkludera - Välj om det endast skall spelas in från en kanal eller om det även skall adderas från andra källor så som till exempel playtjänster.
  • Börja från - Om det är en serie du väljer att spela in så finns möjligheten att välja från vilken säsong du vill börja spela in.

• Hyr eller Köp - Välj om material från köptjänster skall adderas till din serieinspelning

• Kanal - Om programmet visas på flera olika kanaler så kan du välja vilken den skall spela in från.

• Spela in i HD - Här kan du välja om det skall prioritera inspelningar i HD om alternativet finns.

image-1

Ta bort inspelningar

Om du vill ta bort en inspelning behöver du bara välja inspelningen och sedan trycka på knappen CLEAR. Vill du ta bort en hel mapp markerar du mappen och trycker CLEAR, och sedan Ta bort.