Inkoppling av digitalbox

Det är väldigt enkelt att koppla in en digitalbox. Vi har gjort en snabbguide hur du i några korta steg genomför en lyckad inkoppling. Vill du ha mer ingående information om just din digitalbox finns fler guider under Digitalboxar och manualer.

Om du använder vår TiVo-box skiljer sig inkopplingen en aning. Du kan då ladda ner installationsguiden istället.

Din utrustning

Om du är osäker på vilken digitalbox du har kan du logga in på Mina sidor och kontrollera under tv-sidan. Där hittar du information för just din digitalbox. 

Logga in

Så enkelt kopplar du in din digitalbox

Antennkabeln

Det första du gör är att koppla antennkabeln från Tv-ingången på ditt Com Hem-uttag till Cable/RF-IN på din digitalbox.

image-4

Bildöverföringskabel

För att du ska få bild från din digitalbox till din tv måste du koppla in en bildöverföringskabel. Vilken typ av kabel du ska använda varierar beroende på vilken digitalbox och tv du har. Koppla den som är aktuell för dig från digitalboxen till din tv. För att kunna se HD-kanaler i HD-kvalitet behöver du koppla in digitalboxen med en HDMI-kabel.

image-5

image-6

Programkortet

I ett separat brev har du fått ett programkort. Du ansluter kortet till din digitalbox med det guldfärgade chippet inåt och nedåt.

image-7

Strömmen

Du kopplar nu in digitalboxens strömkabel till ett strömuttag. Vissa av våra digitalboxar har en strömbrytare på baksidan. Kontrollera att även denna är påslagen.

image-8

Källa

För att din tv ska kunna hitta digitalboxen kan du själv behöva välja källa. Det gör du enkelt via fjärrkontrollen till din tv. Knappen på fjärrkontrollen har vanligtvis någon av de sex symbolerna på bilden nedan.

image-9