FiberLAN-typer

Com Hem levererar sina tjänster dels i sitt egna FiberLAN-nät som vi valt att kalla för Com Hem FiberLAN, men även i ett flertal öppna FiberLAN-nät. Både fastighetsnät i flerfamiljshus och olika stadsnät.

Vårt egna FiberLAN-nät kommer vi fortsätta att bygga ut och även ansluta oss till fler öppna nät. 

Com Hem FiberLAN

Com Hem FiberLAN är benämningen på vårt egna FiberLAN-nät där vi själv bygger upp fastighetsnäten och installerar den utrustning som behövs i varje fastighet.

Vi fortsätter att bygga ut vårt FiberLAN-nät och kommer ansluta oss till fler adresser. Allt för att du ska kunna ta del av vårt utbud av Digital-tv, Bredband och Telefoni på fler adresser än tidigare.

Inkopplingshjälp
I bostaden finns ett antal datauttag placerade på olika platser. Datauttagen är numrerade och du hittar samma numrering på en Kopplingspanel (även kallad patchpanel) som sitter i ett Mediaskåp i din bostad. I Mediaskåpet finns även en Mediaomvandlare (även kallad Mediabox) och eventuellt en telefoniadapter.

Hur du kopplar

  • Öppna ditt Mediaskåp
  • Koppla sedan en kabel från en utgång på Mediaomvandlaren till ingången (numret på datauttaget) du vill använda på din Kopplingspanel.
  • Koppla sedan in din utrustning till det valda datauttaget och sedan ska det fungera genom att slå igång din utrustning.

Öppet FiberLAN

Vid sidan om Com Hem FiberLAN ansluter vi oss även mot öppna FiberLAN-nät och stadsnät.

Inkopplingshjälp
När du har ett öppet FiberLAN-nät i bostaden och väljer Com Hem som leverantör fungerar det på liknande sätt som i Com Hems egna FiberLAN-nät. Skillnader kan dock förekomma så följ gärna den beskrivning ni fått från er fastighetsägare eller stadsnät. Du kan givetvis också ringa Kundservice och få hjälp med din inkoppling.

Fiber till villa

Fiber till villa är en kombination av traditionell Kabel-tv, med alla dess fördelar, tillsammans med ett kraftfullt fiberbaserat bredbandsnät med mycket hög kapacitet. Vi ansluter oss direkt till privata villor med Fiber till villa och som du sedan kan koppla ihop med ditt befintliga koaxialkabelnät. Detta medför att du kan få vårt analoga grundutbud i dina befintliga antennuttag.

Inkopplingshjälp
Bor du i ett villaområde där vi anslutit vår FiberLAN till villa-tjänst har du en Mediaomvandlare (ibland kallad Mediabox) i bostaden. Denna Mediaomvandlare har en antennutgång vilket gör att du kan ta del av Com Hems analoga grundutbud utan box. Har du koaxialkablar dragna i huset kan du koppla dessa till din Mediaomvandlare och ta emot vårt analoga grundutbud på alla dina tv-apparater. Om du vill förändra bostadens koaxialkabelnät bör du anlita en auktoriserad antenninstallatör för att tjänsten ska fungera på bästa sätt.

Vill du veta om du kan beställa våra FiberLAN-tjänster?

Har du frågor om vår FiberLAN-tjänst kontaktar du Kundservice.