Kanalförändringar 2019

December

TVP Polonia går över till MPEG4-sändningar

På grund av en omläggning till MPEG4-sändningar, som inte meddelats Com Hem i god tid, kommer kanalen TVP Polonia sluta fungera för vissa digitalboxar den 30 december 2019.

MPEG4 och HD är format som används för att förbättra kvalitén på sändningen. För att kunna se kanalerna behöver du en digitalbox eller TV-modul som stödjer det formatet. Här kan du läsa mer om hur du kan se HD. Saknar du hårdvara för HD kan du beställa det via Kundservice.

Förhandlingar med Telia om TV4-kanalerna och C More

Ett avtal är på plats mellan Com Hem och TV4 gällande kanalerna TV4, Sjuan, TV12 och C More. Det innebär att sändningen kan återupptas och Com Hem-kunder kommer få tillbaka kanalerna under söndag 22 december.

Med ett grundavtal på plats för TV4, Sjuan, TV12 och C More kommer nu fortsatta förhandlingar ske gällande övriga kanaler och rättigheter. Läs mer här.

November

RTCG TV Montenegro går över till HD sändningar

På grund av en omläggning till HD-sändningar, som inte meddelats Com Hem i förväg, har kanalen RTCG TV Montenegro slutat fungera på digitalboxar som inte klarar av HD-signal.

HD är ett format som används för att förbättra kvalitén på sändningen. För att kunna se kanalerna behöver du en digitalbox eller Tv-modul som stödjer det formatet. Här kan du läsa mer om hur du kan se HD. Saknar du hårdvara för HD kan du beställa det via Kundservice.

Oktober

Boomerang och Cartoon Network frivisas

Kanalerna Boomerang och Cartoon Network frivisas under perioden 25 oktober 2019 - 7 januari 2020.

Viasat Film frivisas

Kanalerna i Viasat Film-paketet frivisas 7-13 oktober för dig som är digital-tv-kund. Kanalerna kan ses via både digitalbox (digital-tv-mottagare som klarar HD sändningar) och Comhem Play.

September

Viasat Sport frivisas

Kanalerna i Viasat Sport-paketet frivisas 30 september - 6 oktober för dig som är digital-tv-kund hos oss. Kanalerna kan ses via både digitalbox (digital-tv-mottagare som klarar HD sändningar) och Comhem Play.

TV5 Monde frivisas

TV5 Monde frivisas under perioden 20 sept - 1 okt för dig som är digital-tv-kund hos oss. Kanalen kan ses via digitalbox (digital-tv-mottagare som klarar HD-sändningar).

Mer information om kanalen hittar du här.

Kanalplats: 180

Augusti

Sportkanalen HD frivisas

Sportkanalen HD frivisas under perioden 9 aug - 15 sept för dig som är digital-tv-kund hos oss. Kanalen kan ses via digitalbox (digital-tv-mottagare som klarar HD-sändningar).

Mer information om kanalen hittar du här.

Kanalplats: 130

OUTtv

Den 7:e augusti ändrar kanalen OUTtv sina sändningar till HD.

HD är ett format som används för att förbättra kvalitén på sändningen. För att kunna se kanalerna behöver du en digitalbox eller Tv-modul som stödjer det formatet. Läs mer om hur du kan se HD. Saknar du hårdvara för HD kan du beställa det via Kundservice.

Kanalplats: 74

Juli

Strive Sport TV

Under sommaren frivisar vi kanalen Strive Sport TV fram till den 15 september. Kanalen sänds i HD.

För att kunna se kanalen behöver du en digitalbox eller Tv-modul som stödjer HD-formatet. Saknar du hårdvara kan du beställa via Kundservice.

Kanalplats: 105

Kanalerna Discovery World och Discovery HD Showcase upphör

Kanalbolaget Discovery Networks har informerat oss att kanalerna Discovery World och Discovery HD Showcase tyvärr kommer upphöra med sina sändningar 1:a juli 2019. Tyvärr kom informationen sent till oss och vi har inte kunnat informera tidigare.

Kanalerna låg på kanalplats 45 (Discovery World) och 48 (Discovery HD Showcase) och där kommer det visas en skylt som informerar om att kanalerna upphört.

Juni

TRT Turk upphör

Den 18 juni upphörde kanalen TRT med sina sändningar. Kanalen låg på kanalplats 186 och där kommer det visas en skylt som informerar om att kanalen har upphört.

Maj

Travkanalen ATG Live HD frivisas

Kanalen ATG Live HD frivisas under perioden 20-26 maj för dig som är digital-tv-kund hos oss. Nu kan du följa elitloppet direkt i din TV. Kanalen kan ses via digitalbox (digital-tv-mottagare som klarar HD-sändningar).

Kanalplats: 70

April

Ingen händelse för april.

Mars

Lansering av TV8 HD och TV10 HD

Den 21 mars lanserades kanalerna TV8 HD och TV10 HD för kunder i FiberKoax. Kanalerna kommer senare till FiberLAN och Com Hem Play. Kanalerna ingår för dig med TV Silver, TV Silver+ och TV Guld och kan ses både via digitalbox och Com Hem Play.

Vid lanseringen är vi inte helt klara med omstartsmöjligheter för vissa program, men tills att det är löst kan du starta om programmen på vanliga TV8 och TV10.

Kanalerna visas på följande kanalplatser:
- TV8 HD: 28
- TV10 HD: 19

Viasat Sport och Film frivisas

Kanalerna i Viasat Sport- och Viasat Film-paketet frivisas för dig som är digital-tv-kund hos oss.
- Viasat Sport-paketet frivisas 4-10 mars
- Viasat Film-paketet frivisas 11-17 mars

Kanalerna kan ses via både digitalbox (digital-tv-mottagare som klarar HD-sändningar) och Com Hem Play.

Februari

HRT går över till HD-sändning

På grund av en omläggning till HD-sändningar, som inte meddelats Com Hem i förväg, har kanalen HRT slutat fungera på digitalboxar som inte klarar av HD-signal.

HD är ett format som används för att förbättra kvalitén på sändningen. För att kunna se kanalerna behöver du en digitalbox eller Tv-modul som stödjer det formatet. Läs mer om hur du kan se HD. Saknar du hårdvara för HD kan du beställa det via Kundservice.

TNT upphör som linjär TV-kanal

Från den 1 februari så upphör TNT som linjär TV-kanal men finns fortfarande kvar som Playtjänst, som du kan titta på när du vill och var du vill (inom EU).

Kanalen har haft vikande tittarsiffror och därför väljer Turner som äger kanalen att sluta sända kanalen i Norden. Playtjänsten som redan finns i ditt utbud idag, om du har TNT som linjär TV-kanal, kvarstår dock och kommer utvecklas framöver.

Våra playtjänster hittar du enklast via vår app, via Com Hem Play eller via dina uppkopplade enheter Smartbox/Com Hem TV Hub/TiVo-box.

Januari

Paramount Network frivisas

Kanalen Paramount Network frivisas från 28 januari till 28 februari. Paramount Network är en ny kanal som samlar det bästa av klassisk och ny underhållning. Den ger dig allt från fängslande draman och serier, crime och reality till humor och stjärnspäckade filmer.

Kanalerna visas på följande kanalplatser:
- Paramount Network HD: 17
- Paramount Network (utan HD): 62

Comedy Central byter namn till Paramount Network

Den 15 januari byter kanalen Comedy Central namn till Paramount Network, kanalen hittar du på samma kanalplats som idag och ingår i samma paket som förut. Detta är en satsning från Viacom som äger kanalen för att kunna bredda innehållet på längre sikt.

Har du Comedy Central idag så behöver du inte göra något, du får automatiskt Paramount Network från den 15 januari.

Nytt Playbibliotek från SF-Kanalen

Inför långledigheten har vi nu adderat playbiblioteket för SF-Kanalen. Cirka 200 svenska filmer med allt från Astrid Lindgren klassiker till Arn Tempelriddaren och Hypnotisören.
Alla som har SF-Kanalen får tillgång till playbiblioteket, antingen via sin Com Hem Tv Hub eller TiVo, men självklart också via Com Hem Play.

Barnkanalerna Boomerang och Cartoon Network frivisas

Turners barnkanaler Boomerang och Cartoon Network med tillhörande playbibliotek frivisas från 1 december till 6 januari för dig som är digital-tv-kund hos oss. Kanalerna kan ses via både digitalbox (digital-tv-mottagare som klarar HD sändningar) och Com Hem Play Com Hem Play.

Kanalerna visas på följande kanalplatser:
- Boomerang: 158
- Cartoon Network: 150

Historiska kanalförändringar

Kanalförändringar 2018
Kanalförändringar 2017
Kanalförändringar 2016
Kanalförändringar 2015

Har du en annan fråga?