Kom igång med digital-tv

Det första du kommer märka med digital-tv från Com Hem är att både bild och ljud är mycket klarare. Det blir ett stort lyft för din tv-upplevelse.

Börja titta digitalt

Om du har en tv-apparat som kan visa digital-tv behöver du ingen ny utrustning. Nästan samtliga tv-modeller som sålts sedan år 2008 har en inbyggd så kallad DVB-C-tuner och kan därför visa digital-tv. Om din tv inte kan visa digitala sändningar behöver du antingen skaffa en ny tv eller komplettera med en ny digitalbox för att titta digitalt.

Fyra tips för att titta digitalt

Digitalisering - Com Hem-kanalen
Hitta Com Hem-kanalen
Om du har en modern tv kanske du redan tittar digitalt. För att se om du tittar digitalt kan du testa om du får in Com Hem-kanalen, som oftast ligger på kanalplats 777. Det är nämligen så att Com Hem-kanalen bara visas digitalt, så får du in den kanalen så kan du även se övriga digitala kanaler. Vilka kanaler du kan se beror på vilket abonnemang du har och om du inte har ett abonnemang kan du se vilka kanaler som finns på din adress.

Digitalisering Byta källa
Byt källa på din tv
Du kan behöva byta källa på din tv, från analog-tv till digital-tv. Knappen du ska trycka på kan ha någon av symbolerna ovan. Eftersom tv-apparater fungerar olika, kan du läsa i bruksanvisningen till din tv exakt hur du ska göra.

Digitalisering Kanalsökning
Gör en kanalsökning
Om du inte ser några kanaler kan du behöva göra en kanalsökning. I bruksanvisningen till din tv står det hur du gör. För att få in rätt lokala kanaler och nyheter kan du behöva ett nätverks-ID som du hittar i listan med nätverks-ID.

Digitalisering Tv-modell
Kolla din tv-modell
Nästan samtliga tv-modeller som sålts sedan år 2008 har en inbyggd så kallad DVB-C-tuner och kan därför visa digital-tv. Kontrollera här om just din tv har en sån inbyggd tuner. Du kan även titta i bruksanvisningen eller kontakta din tv-tillverkare

Har du en annan fråga?