Radio via digitalboxen

Den 8 september 2020 gick vi över till att sända tv-kanaler helt digitalt och de analoga kanalerna, inklusive FM-radio via tv-uttaget, har utgått.

Läs mer om digitaliseringen här.

image-1

På alla orter ligger radiokanalerna på samma frekvenser i kabel-nätet som i luften. Du har tillgång till hela FM-bandet (87 - 108 MHz). 

Radiokanaler i din digitalbox

För att få tillgång till dina radiokanaler i din digitalbox trycker du på Tv/Radio-knappen* på din fjärrkontroll (funktionen saknas på FiberLAN och i digitalboxarna TV Hub och TiVo). Radio via digitalboxen fungerar inte om du tittar på det abonnemangsfria grundutbudet.

Har du en av våra digitalboxar, abonnerar på någon av våra digital-tv-utbud och är ansluten till vårt FiberKoax-nät har du tillgång till radiokanalerna nedan

RadiokanalKanalplats i digitalbox
SR P1001
SR P2002
SR P3003
SR Sisuradio004
BBC World Service005
Radio France int006

Tillgång till andra radiokanaler finns också om du abonnerar på motsvarande tv-kanal exempelvis Rai Radio, Pink Radio, RNE Radio 1 och Deutchlandfunk.

*knappen varierar mellan modeller av digitalboxar, på Motorola modellerna väljer du radio genom att trycka på knappen FAV.

Frågor och svar

Väldigt få utnyttjar FM-radio via tv-uttaget. Den 8 september 2020 gick vi över till helt digitala sändningar och när den analoga radion har försvunnit frigörs kapacitet för snabbare bredband.

Har du en annan fråga?