American Ripper in London - ny dokumentärserie på History HD

Var världshistoriens två mest kända seriemördare i själva verket en och samma person? I den här spännande dokumentärserien på History HD hittar experterna kusliga indikationer på att Jack the Ripper och Dr. H.H. Holmes var en och samma person.

Amerikas första seriemördare Herman H. Mudgett var också känd som Dr. H. H. Holmes. Men var han också Englands beryktade Jack the Ripper? Reste Holmes till London 1888 och begick de bestialiska morden?

Jack The Ripper hittades aldrig, men morden upphörde plötsligt. Holmes fångades och dömdes till döden i Philadelphia 1896. Men var det Holmes som hängdes i fängelset? Inte bara hans död, utan även hans mordiska handlingar omgärdas av mycket mystik.

Jeff Mudgett, som är advokat och släktning till Holmes, följer de blodiga spåren tillbaka i tiden och försöker att bevisa sambandet mellan Jack the Ripper och Holmes. Tillsammans med CIA-kriminologen Amaryllis Fox och med hjälp av en rad experter letar han igenom historiska data och har fått tillåtelse att öppna Holmes grav och ta dna-prover. Kommer de att kunna bevisa att det faktiskt var Holmes som mottog sitt dödsstraff – och kanske också att han var Jack the Ripper?

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=a4QFH1dlWbk

Så ser du American Ripper in London

American Ripper in London ser du på History HD (kanalplats 38) på söndagar 22.00. Serien startar 10 september.

Du kan givetvis också se serien på din dator, surfplatta eller telefon på Com Hem Play.

History HD ingår i vårt abonnemang TV Guld och du kan också köpa kanalen som tillval om du har något annat abonnemang.

TV Guld
History HD