Snooker-vm på Eurosport 1 och Eurosport 2

Årets höjdpunkt för snookerfansen

För den som inte vet så är snooker bollartisteri på absolut högsta nivå. Nu är det dags för den största utmaningen - VM som sänds i Eurosport.

Intresset för snooker har växt ordentligt i Sverige under de senaste åren, inte minst tack vare Eurosports sändningar och kommentatorn Kim Hartmans personliga stil. Nu är det dags för årets höjdpunkt för alla snookerfans när VM ska avgöras, traditionsenligt i The Crucible Theatre i Sheffield, England.

”Som vanligt” så överskuggar en fråga alla andra inför turneringen: hur är formen för sportens superstjärna Ronnie O’Sullivan? Att se ”The Rocket” i form vid snookerbordet är en upplevelse och de flesta är överens om att han är storfavorit till att ta sin sjätte VM-titel. Men det krävs att han kan hålla uppmärksamheten på topp genom de långa matcherna i den drygt två veckor långa turneringen.

Vem kan utmana om titeln?

Det finns såklart många som inte kommer ge bort titeln frivilligt. Bland dessa kan nämnas den regerande världsmästaren Stuart Bingham som i förra årets turnering besegrade Shaun Murphy i finalen. På vägen dit slog han dessutom ut bland andra Ronnie O’Sullivan och Judd Trump.

Andra tronpredententer är ettan på världsrankingen Mark Selby och trean Neil Robertsson som båda är sugna på att ta sina andra VM-titlar. I vassen lurar också alltid spelare som John Higgins, Ali Carter, Barry Hawkins och Ding Junhui. Den sistnämnde skulle vid en seger bli Kinas förste världsmästare.

Snooker-VM sänds på Eurosport 1 och Eurosport 2. Turneringen startar 16 april och finalen avgörs 1-2 maj.

Båda Eurosportkanalerna finns i HD och de ingår i vårt abonnemang Tv Guld. Du hittar kanalerna på följande kanalplatser:
- Eurosport 1: 101
- Eurosport 1 HD: 102
- Eurosport 2: 103
- Eurosport 2 HD: 100

Mest sedda hyrfilmerna i Play & Film

20 september 2016

Är du filmsugen men har svårt att bestämma dig för vad du ska se? Här får du tips och kan läsa mer om hyrfilmerna som toppar listan i Play & Film just nu.

Läs mer
H o c k e y - hockey!

Äntligen World Cup of Hockey

16 september 2016

Som vi har väntat på årets största internationella ishockeyturnering! Äntligen är det dags för världens bästa spelare att göra upp i Kanada.

Läs mer
Målfirande i SHL

Nu startar HockeyAllsvenskan och SHL

12 september 2016

Missa inte säsongsstarterna av Hockeyallsvenskan och SHL! På C More ser du de bästa matcherna från de två högsta ligorna i Sverige.

Läs mer
Com Hem Play i din mobiltelefon

Nu ingår Com Hem Play i TV Guld och TV Silver

9 september 2016

Appen Com Hem Play ger dig möjlighet att se på tv var du vill. Nu kan du ta med dig ditt utbud även om du inte har TiVo.

Läs mer
Visa fler nyheter