För att vi ska kunna ge dig rätt priser och utbud behöver du ange din adress

Snooker-vm på Eurosport 1 och Eurosport 2

Årets höjdpunkt för snookerfansen

För den som inte vet så är snooker bollartisteri på absolut högsta nivå. Nu är det dags för den största utmaningen - VM som sänds i Eurosport.

Intresset för snooker har växt ordentligt i Sverige under de senaste åren, inte minst tack vare Eurosports sändningar och kommentatorn Kim Hartmans personliga stil. Nu är det dags för årets höjdpunkt för alla snookerfans när VM ska avgöras, traditionsenligt i The Crucible Theatre i Sheffield, England.

”Som vanligt” så överskuggar en fråga alla andra inför turneringen: hur är formen för sportens superstjärna Ronnie O’Sullivan? Att se ”The Rocket” i form vid snookerbordet är en upplevelse och de flesta är överens om att han är storfavorit till att ta sin sjätte VM-titel. Men det krävs att han kan hålla uppmärksamheten på topp genom de långa matcherna i den drygt två veckor långa turneringen.

Vem kan utmana om titeln?

Det finns såklart många som inte kommer ge bort titeln frivilligt. Bland dessa kan nämnas den regerande världsmästaren Stuart Bingham som i förra årets turnering besegrade Shaun Murphy i finalen. På vägen dit slog han dessutom ut bland andra Ronnie O’Sullivan och Judd Trump.

Andra tronpredententer är ettan på världsrankingen Mark Selby och trean Neil Robertsson som båda är sugna på att ta sina andra VM-titlar. I vassen lurar också alltid spelare som John Higgins, Ali Carter, Barry Hawkins och Ding Junhui. Den sistnämnde skulle vid en seger bli Kinas förste världsmästare.

Snooker-VM sänds på Eurosport 1 och Eurosport 2. Turneringen startar 16 april och finalen avgörs 1-2 maj.

Båda Eurosportkanalerna finns i HD och de ingår i vårt abonnemang Tv Guld. Du hittar kanalerna på följande kanalplatser:
- Eurosport 1: 101
- Eurosport 1 HD: 102
- Eurosport 2: 103
- Eurosport 2 HD: 100

Nu har alpina världscupen startat

24 oktober 2016

Ett tydligt tecken på att vintern närmar sig är att vintersporternas världscuper drar igång. Helgen 22-23 oktober var det äntligen dags för alpina tävlingar i världsklass igen.

Läs mer

Wicked City – rock’n roll, fester och mord

20 oktober 2016

Allt är inte glitter och glamour kring Sunset Strip i Hollywood. En seriemördare går lös och två polisinspektörer utreder det tuffaste fallet i deras karriärer.

Läs mer

Mest sedda hyrfilmerna i Play & Film

18 oktober 2016

Är du filmsugen men har svårt att bestämma dig för vad du ska se? Här får du tips och kan läsa mer om hyrfilmerna som toppar listan i Play & Film just nu.

Läs mer

Nu är NHL-säsongen här

14 oktober 2016

Du har väl inte missat att hockeysäsongen har börjat på andra sidan Atlanten? Världens bästa hockeyspelare kommer mötas i mängder av sevärda matcher de närmaste månaderna.

Läs mer
Visa fler nyheter