Sammanbitna gamers uppradade

Com Hem gillar e-sport

Att spela datorspel på nätet har varit en stor företeelse i mer än ett decennium. Vad som verkligen har exploderat de senaste åren är e-sport. Alltså tävlingar inom olika datorspel. Det finns globala stjärnor motsvarande Zlatan inom fotbollen och turneringar med höga tittarsiffror och prissummor som i många fall uppgår till miljontals kronor.

Att spela datorspel på nätet har varit en stor företeelse i mer än ett decennium. Vad som verkligen har exploderat de senaste åren är e-sport. Alltså tävlingar inom olika datorspel. Det finns globala stjärnor motsvarande Zlatan inom fotbollen och turneringar med höga tittarsiffror och prissummor som i många fall uppgår till miljontals kronor. Och de bästa lagen kommer från Sverige.

Spelen inom e-sport har varierat genom åren och det är ofta speltillverkarna som styr med sin spelutveckling, men även traditionerna är starka hos spelarna. Spelet som varit och är absolut störst inom e-sport i Sverige är Counter-strike. Den första versionen av spelet kom redan 1999, men nu är det uppdaterat och senaste varianten heter Global Offensive. Man spelar i lag om fem, där viktiga element för att bli framgångsrika är strategi, taktik och timing.

Gruppen med människor som är ”gamers” är oerhört stor i Sverige och den klassiska stereotypen att det bara ska vara ”datanördar” som spelar är som bortblåst. Däremot är det tyvärr fortfarande en väldigt mansdominerad målgrupp med hela 97 procent män. Snittåldern är 22 år och mer än var femte studerar på universitet.

Liksom i annan sport är intresset för att titta på e-sport stort och numera är det fler som tittar på än som faktiskt spelar. Även om SVT, Aftonbladet och andra mediehus gör satsningar på e-sport, sker det mesta av tittandet på webbkanalen Twitch, med över 1,3 miljoner svenska besökare per månad.

Vi på Com Hem tycker om våra gaming-kunder. De har snabba bredbandshastigheter, driver utvecklingen framåt och är väldigt engagerade. Dessutom ger de oss viktig information om vårt nät; minsta lilla störning får otroliga konsekvenser för en spelare som lirar online.

Eftersom vi gillar e-sport är vi även i år huvudsponsor i turneringen Fragbite Masters by Com Hem. Fragbite Masters är inne på sin fjärde säsong och Com Hem har varit titelsponsor sedan start. I helgen, den 6-7 juni, kommer finalen för säsong fyra spelas på plats i Stockholm. Över 2300 personer har deltagit genom olika lag och vi räknar med att det kommer vara över en miljon tittare världen över när de fyra sista lagen gör upp om prispotten på 550 000 kronor.

Du kommer kunna se matcherna live på Twitch från klockan 18.00 på lördag. Har du frågor kring e-sport, hur du optimerar ditt bredband för spelande eller någon annan fråga så finns vi som vanligt på Facebook.com/comhem

Arga fåglars film

Angry Birds - nu är filmen här!

26 september 2016

Nu får vi äntligen veta varför fåglarna är så arga! Hyr den roliga äventyrskomedin i Play & Film i TiVo ikväll. Gillar du appen kommer du älska filmen!

Läs mer

Mest sedda hyrfilmerna i Play & Film

20 september 2016

Är du filmsugen men har svårt att bestämma dig för vad du ska se? Här får du tips och kan läsa mer om hyrfilmerna som toppar listan i Play & Film just nu.

Läs mer
H o c k e y - hockey!

Äntligen World Cup of Hockey

16 september 2016

Som vi har väntat på årets största internationella ishockeyturnering! Äntligen är det dags för världens bästa spelare att göra upp i Kanada.

Läs mer
Målfirande i SHL

Nu startar HockeyAllsvenskan och SHL

12 september 2016

Missa inte säsongsstarterna av Hockeyallsvenskan och SHL! På C More ser du de bästa matcherna från de två högsta ligorna i Sverige.

Läs mer
Visa fler nyheter