För att vi ska kunna ge dig rätt priser och utbud behöver du ange din adress

Sammanbitna gamers uppradade

Com Hem gillar e-sport

Att spela datorspel på nätet har varit en stor företeelse i mer än ett decennium. Vad som verkligen har exploderat de senaste åren är e-sport. Alltså tävlingar inom olika datorspel. Det finns globala stjärnor motsvarande Zlatan inom fotbollen och turneringar med höga tittarsiffror och prissummor som i många fall uppgår till miljontals kronor.

Att spela datorspel på nätet har varit en stor företeelse i mer än ett decennium. Vad som verkligen har exploderat de senaste åren är e-sport. Alltså tävlingar inom olika datorspel. Det finns globala stjärnor motsvarande Zlatan inom fotbollen och turneringar med höga tittarsiffror och prissummor som i många fall uppgår till miljontals kronor. Och de bästa lagen kommer från Sverige.

Spelen inom e-sport har varierat genom åren och det är ofta speltillverkarna som styr med sin spelutveckling, men även traditionerna är starka hos spelarna. Spelet som varit och är absolut störst inom e-sport i Sverige är Counter-strike. Den första versionen av spelet kom redan 1999, men nu är det uppdaterat och senaste varianten heter Global Offensive. Man spelar i lag om fem, där viktiga element för att bli framgångsrika är strategi, taktik och timing.

Gruppen med människor som är ”gamers” är oerhört stor i Sverige och den klassiska stereotypen att det bara ska vara ”datanördar” som spelar är som bortblåst. Däremot är det tyvärr fortfarande en väldigt mansdominerad målgrupp med hela 97 procent män. Snittåldern är 22 år och mer än var femte studerar på universitet.

Liksom i annan sport är intresset för att titta på e-sport stort och numera är det fler som tittar på än som faktiskt spelar. Även om SVT, Aftonbladet och andra mediehus gör satsningar på e-sport, sker det mesta av tittandet på webbkanalen Twitch, med över 1,3 miljoner svenska besökare per månad.

Vi på Com Hem tycker om våra gaming-kunder. De har snabba bredbandshastigheter, driver utvecklingen framåt och är väldigt engagerade. Dessutom ger de oss viktig information om vårt nät; minsta lilla störning får otroliga konsekvenser för en spelare som lirar online.

Eftersom vi gillar e-sport är vi även i år huvudsponsor i turneringen Fragbite Masters by Com Hem. Fragbite Masters är inne på sin fjärde säsong och Com Hem har varit titelsponsor sedan start. I helgen, den 6-7 juni, kommer finalen för säsong fyra spelas på plats i Stockholm. Över 2300 personer har deltagit genom olika lag och vi räknar med att det kommer vara över en miljon tittare världen över när de fyra sista lagen gör upp om prispotten på 550 000 kronor.

Du kommer kunna se matcherna live på Twitch från klockan 18.00 på lördag. Har du frågor kring e-sport, hur du optimerar ditt bredband för spelande eller någon annan fråga så finns vi som vanligt på Facebook.com/comhem

Unna dig en film ikväll

8 december 2016
Har du varit snäll under året förtjänar du en mysig filmstund och nu finns mängder med filmtips! Filmerna kostar dessutom lite mindre, så du kan lägga pengarna på julklappar istället.
Läs mer
Chromecast-stöd i Com Hem Play

Nu finns Chromecast för Com Hem Play

7 december 2016
Ja, det är sant: nu finns det möjlighet att titta på Com Hem Play med Chromecast. Det innebär att du kan streama innehållet i appen direkt till din tv.
Läs mer
En flicka i snön

Com Hem till julstämning

6 december 2016
Oavsett om du vill titta på tv för att komma i julstämning - eller få en paus från den - finns det säkert något för dig under julmånaden. Här kommer våra tips!
Läs mer

Se superskurkarna i Suicide squad

5 december 2016
Idag har Suicide Squad premiär i Play & Film i TiVo! Det betyder att du nu kan hyra superhjältefilmen där några av världens största serieskurkar går samman för att rädda världen.
Läs mer