För att vi ska kunna ge dig rätt priser och utbud behöver du ange din adress

Finaldags för Sveriges största e-sporttävlingar

December är mer än bara pepparkakor, lussekatter och julpynt - det är månaden då två av Sveriges största e-sporttävlingar har sina finaler.

December är mer än bara pepparkakor, lussekatter och julpynt - det är månaden då två av Sveriges största e-sporttävlingar har sina finaler.

Året och hösten har varit fylld av e-sporthändelser över hela Sverige. Från Svenska e-sportcupens inledning i Norrköping under våren, till den tredje delfinalen i Jönköping för en månad sedan och vidare till kvalomgångar i Fragbite Masters. Brist på tävlingar att följa finns knappast.

Och snart når vi årets crescendo. I Fragbite Masters pågår för tillfället kvalen i Counter-Strike: Global Offensive, med gruppspel som startar redan nästa vecka i samma spel. Samtidigt har Svenska e-sportcupen spelat sina delfinaler och kvarstår gör endast andra chansen där de sista finalisterna ska plockas fram.

Under december kommer vi följa upplösningen av båda dessa turneringar. Både svenska och internationella stjärnor kommer att göra upp i Dota2, CS: GO, StarCraft II: Heart of the Swarm och Call of Duty: Black Ops II under luciahelgen.

Svenska e-sportcupen

Under året har Svecup haft tre delfinalen i Norrköping, Västerås och senast Jönköping. Några av Sveriges bästa lag har gjort upp om finalplatser i Call of Duty: BO II, StarCraft II: HotS och Counter-Strike: GO.

På plats vet vi redan nu att vi kommer att se spelare som NaNiwa, Bischu, Zanster och TBD. Förutom denna hjärnornas kamp ser vi lag som JIP, NiP, Fnatic och SK Gaming mötas i sina respektive spel. Finalen är på Svenska mässan i Göteborg den 14 december.

Fragbite Masters

När vi vänder blicken till FBM så ser vi att finalisterna i StarCraft II är klara sedan tidigare. Bland de som gått vidare i StarCraft II finner vi NaNiwa, MC och VortiX med flera.
I Dota2 kvarstår en match som kommer att spelas någon vecka före finalen, då QPAD Red Pandas och Kawaii gör upp som den sista platsen. Bland de som är färdiga finaldeltagare i Dota2 ser vi bland andra storfavoriten Alliance som i augusti tog hem över fem miljoner i vinstpengar när de vann The International 2013.

Under veckan avgjordes de två sista kvalen i CS: GO nu på söndag den 17 november, klockan 18:00, börjar gruppspelet. Där möts de lag som tagit sig vidare från kvalen och matchas mot inbjudna lag som NiP, SK-Gaming och andra. Totalt är det 16 kvalade lag och 16 inbjudna lag som gör upp om finalplatserna.

Om du missar matcher, vill veta mer om hur gruppspelet går eller bara hålla dig uppdaterad kan du gå in på esportportalen.se. Esportportalen kommer även vara på plats under finalen av Svenska e-sportcupen i Göteborg med uppdateringar, resultat och mycket mer.

Äntligen – dags för alpina världscupen

21 oktober 2016

Ett tydligt tecken på att vintern närmar sig är att vintersporternas världscuper drar igång. I helgen 22-23 oktober är det äntligen dags för alpina tävlingar i världsklass igen.

Läs mer

Wicked City – rock’n roll, fester och mord

20 oktober 2016

Allt är inte glitter och glamour kring Sunset Strip i Hollywood. En seriemördare går lös och två polisinspektörer utreder det tuffaste fallet i deras karriärer.

Läs mer

Mest sedda hyrfilmerna i Play & Film

18 oktober 2016

Är du filmsugen men har svårt att bestämma dig för vad du ska se? Här får du tips och kan läsa mer om hyrfilmerna som toppar listan i Play & Film just nu.

Läs mer

Nu är NHL-säsongen här

14 oktober 2016

Du har väl inte missat att hockeysäsongen har börjat på andra sidan Atlanten? Världens bästa hockeyspelare kommer mötas i mängder av sevärda matcher de närmaste månaderna.

Läs mer
Visa fler nyheter