Dokumentär om framtidens bilar

Hur ser bilarna ut i framtiden? I dokumentären Car Nation (12 oktober 20.00 på History) får du både bilens historia och nutid - och kanske svaret på frågan om framtiden.

Vad kommer att känneteckna framtidens bil? För att kunna förutse nästa generation bilar ser denna dokumentär tillbaka på bilens historia under de senaste femtio åren. Utvecklingen av bilar tog fart under 70-talet och har fortsatt fram till idag med en konstant påverkan av världshändelser, popkultur och experiment.

Under de senaste tio åren har Tesla blivit ett av de högst värderade bilföretagen med sin hybridbil och de banade vägen för ett uppsving för hela industrin med skapandet av den prisvänliga Model 3. Snart möter vi en ny 100 procent eldriven lyxbil som kallas Emotion och världens första 3D-printade bil, som är fullt funktionell.

Den närmaste framtiden bjuder också på Lucid Air – ett fordon som är hälften bil och hälften flygplan. Bilens evolution under de senaste femtio åren är nästan obeskrivlig, men vi har fortfarande det bästa framför oss.

Missa inte dokumentären Car Nation på History (kanalplats 38) 20.00 torsdagen den 12 oktober. Du kan givetvis också titta på din dator, surfplatta eller mobil på Com Hem Play.