Fransk frivisning fram till 7 december

Se franska program och njut av fransk kultur när TV5 Monde frivisar sitt utbud för alla digital-tv-kunder. Något även för oss som inte kan språket - programmen är textade på engelska.

Prisade och klassiska filmer, originalserier, franska livsstilsprogram med gastronomi, mode och resor, dokumentärer med historia och kultur, underhållning med talkshower, tävlingsprogram och musik samt internationella nyheter. Allt det här kan du ta del av under frivisningen som pågår på kanalplats 180 ända fram till den 7 december.

Embedded content: https://youtu.be/pVWi1GCYbyE

Här nedan ser du några exempel på serier, filmer och dokumentärer som kan vara något för dig. Programmen är textade på engelska.

Serie: Tendance XXI

Fransk kreativitet blomstrar inom områden som mode, hantverk, design skönhet och gastronomi. I den här programserien ser du hur kreativiteten följer tidens olika strömningar och ibland till och med förutspår dem. Kommenteras av Viviane Blassel.
Visas 16.00 på lördagar

tour-de-france

Film: Tour de France

Far'Hook är en tjugoårig rappare som tvingas lämna Paris och ligga lågt ett tag. Hans producent Bilal föreslår att han ska följa med producentens far Serge på en resa till alla Frankrikes hamnar, precis som konstnären Joseph Vernet en gång gjorde. Trots generationskrocken och de olika kulturerna, utvecklar sig en oväntad vänskap mellan den lovande rapparen och byggaren från norra Frankrike. Deras äventyr för dem hela vägen till Marseilles.
Visas 18.40 den 1 december
version-francaise

Serie: #VersionFrançaise

Katherina Marx är en passionerad ambassadör för fransk kultur och träffar här stora personligheter från modevärlden, kända designers och framgångsrika kockar och låter oss följa med in i en värld av fine living. I varje program möter hon en ikonisk gäst och vi bjuds på reportage som ger oss en möjlighet att upptäcka - och återupptäcka - Frankrike, med dess unga designers och chica och trendiga uteställen.
Visas 16.00 på tisdagar
thalassa

Dokumentär: Thalassa - Polynésie

Stilla Havet - ett blått paradis. Från djupens mörkblå nyans till lagunernas blekturkosa är det här enorma sjölandskapet hem för några exceptionella levande skatter. Mer än 1 200 arter av fiskar och däggdjur lever i ett hav stort som hela Europa.
Visas 18.30 den 25 november

Så ser du frivisningen

TV5 Monde hittar du på kanalplats 180.