Frivisning av TV4 Fakta – Testa helt utan kostnad

TV4 fakta är kanalen som visar omtalande och aktuella dokumentärfilmer, intressanta kriminalfall, historiska skildringar och spännande vetenskapsprogram. Nu kan du testa kanalen utan kostnad!

TV4 Fakta ingår i våra abonnemang TV Silver och TV Guld, men under två veckor kan alla våra kunder testa kanalen utan kostnad.

TV4 Fakta hittar du på kanalplats 15 och under frivisningen 24 april till 7 maj kan du bland annat se dessa intressanta program:

Djurens flygplats

Heathrow är en av världens mest trafikerade internationella flygplatser men det är inte bara människor som reser in eller ut ur Storbritannien. Varje år passerar miljontals djur flygplatsens Animal Reception Centre, även kallat ARC. Här följs vad som pågår bakom kulisserna när personalen tar sig an alltifrån djur som smugglas in illegalt till djur som är i behov av vård.

Djurens flygplats sänds måndag 1 maj 21.00.

Mardrömmen på Everest

Dokumentär om jordbävningen i Nepal. I april 2015 drabbades Nepal av en våldsam jordbävning. Här ses inspelningar gjorda av bergsklättrare som befann sig i området när katastrofen inträffade. De jord- och snöskred som följde ledde till en kamp på liv och död för många av dem, såväl som heroiska insatser.

Mardrömmen på Everest sänds tisdag 25 april 21.00.

De omisstänkta

De omisstänkta TV4 Fakta
Några av de mest anmärkningsvärda och svårlösta brotten som utretts i modern tid beskrivs och komplicerade fall får sin upplösning. Det blir en krokig resa genom utredningen med flera olika misstänkta som leder till att den eller de skyldiga bakom brottet kan ställas inför rätta till slut. I de här fallen handlar det om gärningsmän man vid första anblicken aldrig skulle misstänka.

De omisstänkta sänds 22.00 23 april, 28-30 april och 5-7 maj.

Nedräkning till mord

Här skildras några av Storbritanniens mest omtalade mord ur både mördarens och offrets perspektiv. Fallen dramatiseras och rekonstrueras med hjälp av vittnesmål och brottsutredarnas utsagor. Dessutom hörs expertutlåtanden från kriminologer och rättsmedicinska myndigheter.

Nedräkning till Mord sänds fredagar 21.00, med start 28 april.

En timme att rädda ditt liv

Den akutvård som patienten får under den första timmen efter ett nödsamtal anses vara mest kritisk. Läkarna måste ta svåra beslut som kan betyda skillnaden mellan liv och död och både utryckningen och vården blir ofta en kamp mot klockan. Det blir en unik insikt i akutvård då kameran följer tre olika patienter och personalen som vårdar dem i varje avsnitt.

En timme att rädda ditt liv sänds onsdagar 21.00, med start 3 maj.

Mord i isande kyla

Mord i isande kyla TV4 Fakta
Serien tar upp fruktansvärda våldsbrott som begåtts på några av jordens kallaste och mest avlägsna platser. Rovdjuren är inte alltid de farligaste varelserna, ofta är det människan. Här skildras isande exempel på kallblodiga mord. Anhöriga till brottsoffren, utredare och ibland också förövare berättar om brottsfallen och sina upplevelser.

Mord i isande kyla sänds tisdag 2 maj 22.00.

Fantastiska djurfödslar

Zoologen Lucy Cooke reser runt i Storbritannien för att observera när olika djur föder sina ungar. Det kan handla om familjens keldjur, husdjuren på en gård eller de vilda djuren i en djurpark. Och de kommer i många olika former då vissa har päls, andra är befjädrade och många av dem är fyrbenta. Här får du se när de dräktiga djuren välkomnar sina nya ungar till världen.

Fantastiska djurfödslar sänds med dubbelavsnitt måndagar 22.00. Seriestart 24 april.

Uppdrag missbruk

Serien följer människor i destruktiva missbruk och personer som har lyckats ta sig ur sitt beroende och nu gör allt för att hjälpa andra. Programmet ger också en tydlig bild av hur mycket familj och anhöriga lider av att se någon närstående försvinna in i ett missbruk oavsett typ.

Uppdrag missbruk börjar 26 april 22.00.

Vill du se mer av TV4 Fakta?

För att se TV4 Fakta även efter frivisningen behöver du något av abonnemangen TV Silver eller TV Guld. Du kan även köpa TV4 Fakta som tillvalskanal.