Frivisning av TV5 MONDE

Från den 20 september till 1 oktober, vilket inkluderar hela Modeveckan som börjar på måndagen, frivisar vi den franska kanalen TV5 MONDE för alla våra digital-tv-kunder. Du hittar den på kanalplats 180.

På TV5 MONDE ser du klassiska filmer, originalserier, franska livsstilsprogram med gastronomi, mode och resor, dokumentärer med historia och kultur, underhållning med talkshower, tävlingsprogram och musik samt internationella nyheter. Programmen är på franska, men har till den allra största delen engelsk textning.

Embedded content: https://youtu.be/SVsSz7m4otI

Nu under den franska modeveckan finns det en mängd program med fokus på mode och livsstil som du kan ta del av, även om du inte har kanalen till vardags. Här är några godbitar från veckan som kommer.

The wars of Coco Chanel

Ett porträtt av modets kejsarinna, en kvinna som var lika talangfull som kontroversiell. Från barndomen som föräldralös till vänskapen med nazister och skapandet av varumärket Chanel. Här får vi se hennes utmaningar och trauman, konflikter och mörka delar av livet - men även hennes näsa för genialitet.
Du ser programmet den 25 september kl. 21.00

Lubin, a perfumier of excellence

Den sanna sagan om ett av Frankrikes äldsta parfymerier. Officiell hovleverantör till det franska hovet och skapare av den populära "Nuit de Longchamp"-parfymen, vars doft kunde kännas över hela Hollywood. Få hela historien bakom Lubin, varumärket som lade grunden till den moderna parfymindustrin.
Du ser programmet den 25 september kl. 22.00

Tendance XXI

Bakom kulisserna vid de största haute couture-modeshowerna hösten/vintern 2019, med kända namn som Dior, Chanel och Givenchy.
Du ser programmet den 28 september kl. 16.00

#French Version

Fjäderarbete eller skomakeri - oavsett vad som är deras expertis arbetar de oförtrutet bakom kulisserna tillsammans med de största namnen i modevärlden för att ge dig den ena fulländade modeshowen efter den andra.
Du ser programmet den 29 september kl. 16.00

Démo de Mode

Under hela veckan bjuder Vivianne Blassel gäster från världens haute couture och prêt-à-porter för exklusiva intervjuer.
Du ser programmet under hela Fashion Week

Så ser du TV5 MONDE

Kanalen frivisas under tiden 20 september till 1 oktober och du hittar den på kanalplats 180. När frivisningen är över kan du addera den som en tillvalskanal till ditt vanliga utbud.