Svenska rallyt sänds i SVT

Full fart i Värmlandsskogarna

Svenska rallyt är en av årets höjdpunkter för alla som är intresserade av motorsport. Men även den som inte är insatt i hästkrafter och bilmodeller blir fascinerad över hur fort det går att köra på smala, och hala, skogsvägar.

Även om topplistan i rally-vm i dagsläget inte innehåller några svenska namn, så är rallysporten djupt rotad i den svenska folksjälen, och intresset för Svenska rallyt är lika stort som det någonsin varit. Och i klasserna strax under den yppersta eliten hittar vi många svenska talanger, vars framfart i Värmlandsskogarna ska bli intressant att följa.

SVT står sedvanligt för en diger bevakning av tävlingarna, med såväl direktsändningar, sammandrag som magasinsprogram. Nytt för i år är att man direktsänder båda etapperna på den klassiska sträckan Vargåsen, där det legendariska hoppet Colin’s Crest är den givna höjdpunkten.

Tips: Med TiVo-funktionen Snabbrepris kan du enkelt spola tillbaka åtta sekunder. En del hopp vid Colin’s Crest vill man ju se igen!

Missa inget snösprut

Sport gör sig bäst i HD och rally är såklart inget undantag. SVT1 HD hittar du på kanalplats 21 och SVT2 HD har plats 22. SVT:s HD-kanaler ingår i alla våra kanalpaket.

Sändningarna från Svenska rallyt startar torsdag 11 februari 20.00 i SVT24 och avslutas i SVT2 på söndag 14 februari 22.55.