Fyra förändringar för en bättre tv-höst

När tv-utbudet snart blir helt digitalt väntar en mängd förändringar och förbättringar för tittarna.

– Vi växlar upp för framtidens tv-upplevelse. Det innebär bland annat att bilden blir skarpare och ljudet klarare, säger Lars Ljunggren, produktchef för fastighetsägartjänster på Tele 2/Com Hem.

Den 8 september blir hela Com Hems tv-utbud digitalt. Det innebär ett antal olika förbättringar för alla de 1,6 miljoner svenska hushåll som tittar på tv genom Com Hem.

– Vi är glada att vi kan ge alla som bor i Com Hem-hus en starkare tv-upplevelse. Och det gör vi nu genom att sända alla tv-kanaler digitalt, säger Lars Ljunggren.

Här är fyra förändringar att hålla ögonen på:

  1. Skarpare bild. Digital-tv ger en skarpare och bättre bild än vad de analoga kanalerna erbjöd.
  2. Klarare ljud. Med fylligare, klarare och mer kraftfullt ljud och stereo i alla kanaler blir tv-upplevelsen ännu starkare.
  3. Comhem Play. Med den här streamingtjänsten tar du med dig kanaler och kan titta på direktsänd tv, inte bara i sommarstugan utan inom hela EU. Appen Comhem Play laddas ner och ingår för alla skrivna i ett Com Hem-hus, med och kan användas på paddan, mobilen och datorn. Läs mer om Comhem Play.
  4. Snabbare bredband för framtiden. Analoga sändningar tar upp onödigt mycket plats i nätet. Tack vare digitaliseringen kan Com Hem frigöra utrymme för att kunna leverera ett ännu snabbare bredband. Allteftersom byggs också fibernätet ut, vilket innebär att alla som bor i Com Hem-hus kommer att ha fiber ända fram till fastighetsnätet.

Om tv-digitalisering

Den 8 september blir Com Hems tv-sändningar helt digitala. De digitala sändningarna kommer från samma tv-uttag i väggen som de analoga. Om du i mitten av augusti ser en rullande informationstext i tv-rutan tittar du analogt och behöver ändra till digitalt. Syns inte texten tittar du redan på digital-tv. Moderna tv-apparater kan visa digital-tv, men har du en gammal tv eller en tjock-tv bör du skaffa en digitalbox eller en nyare tv med bättre standard.

Läs mer om Com Hems tv-digitalisering och hur du ändrar till digital-tv