Hastigheten ökar i Sverige – kabel ökar mest

Bredbandskollen och .se har publicerat en rapport om hur bredbandshastigheten har utvecklats i Sverige mellan åren 2008 och 2013. De har sammanställt alla de totalt 96 miljoner mätningar som gjorts via Bredbandskollens webbverktyg. Under perioden har den genomsnittliga hastigheten för att ladda ner data i Sverige mer än fördubblats. Fiber är den teknik som under åren har haft högst medelhastigheter, men den största hastighetsökningen har gjorts inom kabel/koax, en infrastruktur som Com Hem står bakom till runt 90 procent.

Bredbandskollen och .se har publicerat en rapport om hur bredbandshastigheten har utvecklats i Sverige mellan åren 2008 och 2013. De har sammanställt alla de totalt 96 miljoner mätningar som gjorts via Bredbandskollens webbverktyg.

Under perioden har den genomsnittliga hastigheten för att ladda ner data i Sverige mer än fördubblats. Fiber är den teknik som under åren har haft högst medelhastigheter, men den största hastighetsökningen har gjorts inom kabel/koax, en infrastruktur som Com Hem står bakom till runt 90 procent. I rapporten står bland annat att läsa:

”År 2008 var medelhastigheten för nedladdning av data via kabel-tv 12 Mbit/s. Den har sedan fyrdubblats till 48 Mbit/s under 2013. Medelhastigheten för kabel-tv 2013 är därmed uppe i samma nivå som medelhastigheten var för fiber året innan, det vill säga 2012.”

På Com Hem jobbar vi ständigt för att utveckla, bygga ut och modernisera våra nät och de senaste åren har vi haft en tydlig höghastighetsstrategi. Den har resulterat i att vi idag levererar upp till 100 Mbit/s till 40 procent av Sveriges hushåll och 500 Mbit/s bredband till 1,6 miljoner hushåll.

Läs gärna hela rapporten från .se och Bredbandskollen.

Arga fåglars film

Angry Birds - nu är filmen här!

26 september 2016

Nu får vi äntligen veta varför fåglarna är så arga! Hyr den roliga äventyrskomedin i Play & Film i TiVo ikväll. Gillar du appen kommer du älska filmen!

Läs mer

Mest sedda hyrfilmerna i Play & Film

20 september 2016

Är du filmsugen men har svårt att bestämma dig för vad du ska se? Här får du tips och kan läsa mer om hyrfilmerna som toppar listan i Play & Film just nu.

Läs mer
H o c k e y - hockey!

Äntligen World Cup of Hockey

16 september 2016

Som vi har väntat på årets största internationella ishockeyturnering! Äntligen är det dags för världens bästa spelare att göra upp i Kanada.

Läs mer
Målfirande i SHL

Nu startar HockeyAllsvenskan och SHL

12 september 2016

Missa inte säsongsstarterna av Hockeyallsvenskan och SHL! På C More ser du de bästa matcherna från de två högsta ligorna i Sverige.

Läs mer
Visa fler nyheter