För att vi ska kunna ge dig rätt priser och utbud behöver du ange din adress

Hastigheten ökar i Sverige – kabel ökar mest

Bredbandskollen och .se har publicerat en rapport om hur bredbandshastigheten har utvecklats i Sverige mellan åren 2008 och 2013. De har sammanställt alla de totalt 96 miljoner mätningar som gjorts via Bredbandskollens webbverktyg. Under perioden har den genomsnittliga hastigheten för att ladda ner data i Sverige mer än fördubblats. Fiber är den teknik som under åren har haft högst medelhastigheter, men den största hastighetsökningen har gjorts inom kabel/koax, en infrastruktur som Com Hem står bakom till runt 90 procent.

Bredbandskollen och .se har publicerat en rapport om hur bredbandshastigheten har utvecklats i Sverige mellan åren 2008 och 2013. De har sammanställt alla de totalt 96 miljoner mätningar som gjorts via Bredbandskollens webbverktyg.

Under perioden har den genomsnittliga hastigheten för att ladda ner data i Sverige mer än fördubblats. Fiber är den teknik som under åren har haft högst medelhastigheter, men den största hastighetsökningen har gjorts inom kabel/koax, en infrastruktur som Com Hem står bakom till runt 90 procent. I rapporten står bland annat att läsa:

”År 2008 var medelhastigheten för nedladdning av data via kabel-tv 12 Mbit/s. Den har sedan fyrdubblats till 48 Mbit/s under 2013. Medelhastigheten för kabel-tv 2013 är därmed uppe i samma nivå som medelhastigheten var för fiber året innan, det vill säga 2012.”

På Com Hem jobbar vi ständigt för att utveckla, bygga ut och modernisera våra nät och de senaste åren har vi haft en tydlig höghastighetsstrategi. Den har resulterat i att vi idag levererar upp till 100 Mbit/s till 40 procent av Sveriges hushåll och 500 Mbit/s bredband till 1,6 miljoner hushåll.

Läs gärna hela rapporten från .se och Bredbandskollen.

Nu har alpina världscupen startat

24 oktober 2016

Ett tydligt tecken på att vintern närmar sig är att vintersporternas världscuper drar igång. Helgen 22-23 oktober var det äntligen dags för alpina tävlingar i världsklass igen.

Läs mer

Wicked City – rock’n roll, fester och mord

20 oktober 2016

Allt är inte glitter och glamour kring Sunset Strip i Hollywood. En seriemördare går lös och två polisinspektörer utreder det tuffaste fallet i deras karriärer.

Läs mer

Mest sedda hyrfilmerna i Play & Film

18 oktober 2016

Är du filmsugen men har svårt att bestämma dig för vad du ska se? Här får du tips och kan läsa mer om hyrfilmerna som toppar listan i Play & Film just nu.

Läs mer

Nu är NHL-säsongen här

14 oktober 2016

Du har väl inte missat att hockeysäsongen har börjat på andra sidan Atlanten? Världens bästa hockeyspelare kommer mötas i mängder av sevärda matcher de närmaste månaderna.

Läs mer
Visa fler nyheter