För att vi ska kunna ge dig rätt priser och utbud behöver du ange din adress

Malala sitter och lyssnar

He named me Malala

Den 6 mars kan du på National Geographic Channel möta fredspristagaren Malala Yousafzai i den unika dokumentären "He named med Malala" av Oscar-belönade David Guggenheim. Följ Malalas och hennes familjs kamp för flickors rätt till utbildning.

Oscar-belönade Davis Guggenheims dokumentär är ett intimt porträtt av Nobels fredspristagare Malala Yousafzai, som sköts av talibanerna på väg hem i sin skolbuss i Pakistans Swat Valley. National Geographic Channel visar dokumentären klockan 20.00 den 6 mars 2016. He named me Malala skildrar hur Malala, hennes far Zia och hennes familj är fast beslutna att kämpa för flickors rätt till utbildning.

Dokumentären ger en inblick i Malalas liv både före och efter attacken. Hon var 15 år vid tidpunkten och valdes ut för att hon, tillsammans med sin far, var aktiv i arbetet för flickors utbildning. Skottlossningen utlöste ett ramaskri i hela världen, men Malala överlevde mirakulöst och är nu en ledande förespråkare för flickors utbildning globalt och en av grundarna av Malalafonden.

Filmen skildrar denna extraordinära flickas liv - från hennes nära relation med sin far, som inspirerade hennes kärlek för utbildning, till hennes passionerade tal vid FN och hennes vardag hemma med sina föräldrar och bröder.

Embedded content: https://youtu.be/KFLqVH0Dbek

National Geographic Channel ingår i våra abonnemang Max, Plus och Mellan och kan även köpas som tillvalskanal. Om du är intresserad kan du läsa ännu mer om dokumentären och se många intervjuer och bilder. Läs också om Malalas fond och se hur du kan donera pengar och hjälpa till i hennes fortsatta kamp.

Äntligen – dags för alpina världscupen

21 oktober 2016

Ett tydligt tecken på att vintern närmar sig är att vintersporternas världscuper drar igång. I helgen 22-23 oktober är det äntligen dags för alpina tävlingar i världsklass igen.

Läs mer

Wicked City – rock’n roll, fester och mord

20 oktober 2016

Allt är inte glitter och glamour kring Sunset Strip i Hollywood. En seriemördare går lös och två polisinspektörer utreder det tuffaste fallet i deras karriärer.

Läs mer

Mest sedda hyrfilmerna i Play & Film

18 oktober 2016

Är du filmsugen men har svårt att bestämma dig för vad du ska se? Här får du tips och kan läsa mer om hyrfilmerna som toppar listan i Play & Film just nu.

Läs mer

Nu är NHL-säsongen här

14 oktober 2016

Du har väl inte missat att hockeysäsongen har börjat på andra sidan Atlanten? Världens bästa hockeyspelare kommer mötas i mängder av sevärda matcher de närmaste månaderna.

Läs mer
Visa fler nyheter