Malala sitter och lyssnar

He named me Malala

Den 6 mars kan du på National Geographic Channel möta fredspristagaren Malala Yousafzai i den unika dokumentären "He named med Malala" av Oscar-belönade David Guggenheim. Följ Malalas och hennes familjs kamp för flickors rätt till utbildning.

Oscar-belönade Davis Guggenheims dokumentär är ett intimt porträtt av Nobels fredspristagare Malala Yousafzai, som sköts av talibanerna på väg hem i sin skolbuss i Pakistans Swat Valley. National Geographic Channel visar dokumentären klockan 20.00 den 6 mars 2016. He named me Malala skildrar hur Malala, hennes far Zia och hennes familj är fast beslutna att kämpa för flickors rätt till utbildning.

Dokumentären ger en inblick i Malalas liv både före och efter attacken. Hon var 15 år vid tidpunkten och valdes ut för att hon, tillsammans med sin far, var aktiv i arbetet för flickors utbildning. Skottlossningen utlöste ett ramaskri i hela världen, men Malala överlevde mirakulöst och är nu en ledande förespråkare för flickors utbildning globalt och en av grundarna av Malalafonden.

Filmen skildrar denna extraordinära flickas liv - från hennes nära relation med sin far, som inspirerade hennes kärlek för utbildning, till hennes passionerade tal vid FN och hennes vardag hemma med sina föräldrar och bröder.

Embedded content: https://youtu.be/KFLqVH0Dbek

National Geographic Channel ingår i våra abonnemang Max, Plus och Mellan och kan även köpas som tillvalskanal. Om du är intresserad kan du läsa ännu mer om dokumentären och se många intervjuer och bilder. Läs också om Malalas fond och se hur du kan donera pengar och hjälpa till i hennes fortsatta kamp.

Mest sedda hyrfilmerna i Play & Film

20 september 2016

Är du filmsugen men har svårt att bestämma dig för vad du ska se? Här får du tips och kan läsa mer om hyrfilmerna som toppar listan i Play & Film just nu.

Läs mer
H o c k e y - hockey!

Äntligen World Cup of Hockey

16 september 2016

Som vi har väntat på årets största internationella ishockeyturnering! Äntligen är det dags för världens bästa spelare att göra upp i Kanada.

Läs mer
Målfirande i SHL

Nu startar HockeyAllsvenskan och SHL

12 september 2016

Missa inte säsongsstarterna av Hockeyallsvenskan och SHL! På C More ser du de bästa matcherna från de två högsta ligorna i Sverige.

Läs mer
Com Hem Play i din mobiltelefon

Nu ingår Com Hem Play i TV Guld och TV Silver

9 september 2016

Appen Com Hem Play ger dig möjlighet att se på tv var du vill. Nu kan du ta med dig ditt utbud även om du inte har TiVo.

Läs mer
Visa fler nyheter